GOTT NYTT 2011!!!

Ikväll är det Nyårsafton 2010-2011! Redan! Känns som att det var alldeles nyss vi gjorde efterrätten i chokladskålar. I år firar vi nyår här hemma med goda vänner & vi ansvarar för huvudrätten. Gästerna ska bidra med förrätt & efterrätt. Städningen är i full gång & jag klurar lite på hur dukningen ska bli.

Det har varit en händelserikt år både bloggmässigt & familjemässigt. Tack vare bloggen har jag fått vara med om häftiga upplevelser som bland annat två Formex-mässor, min första pressfrukostBloggträff i Stockholm, en heldag med Simon & Tomas, fantastiska tävlingar & andra samarbeten på bloggen, min första annonsör & härliga möten med andra inredningsbloggare!

Även med familjen har det hänt en hel del härliga saker. Jag blev moster för fjärde gången & en underbar liten My kom till världen. Min "extra-syster" Hannah gifte sig & min lillasyster var tärna. Otroligt vackert bröllop! Vi var en vecka i Carole i Italien & besökte även Venedig, som jag så länge har velat uppleva. Lilla sonen har börjat 1:an & lärt sig läsa! En Maskroslampa har äntligen flyttat hem till oss. Som jag har längtat... En massa andra fina inköp till hemmet, som jag visat på bloggen. Sedan avslutade vi året med en underbar skidvecka med min familj i Trysil. Det har såklart hänt en hel del annat också, men allt är inte till för att hamna på bloggen.

Tyvärr händer det ju inte bara positiva saker i ens liv. I maj gick grannflickan Wera bort i cancer. Hon var jämngammal med min minsta son. Detta har påverkat mig otroligt mycket resten av året. Många tårar har runnit ner för mina kinder, samtidigt som jag har fått en fin vänskap med fina mamma Anna. Jag startade direkt en insamling hos Barncancerfonden för att visa mitt stöd till familjen. Insamlingen har gått över alla förväntningar. Just nu är den uppe i hela 105 810 kr!! Tack snälla underbara alla ni som har bidragit! Vi fortsätter att tillsammans hjälpas åt att bidra till att världen blir till en lite bättre värld.

Förra årets efterrätt var vårt ansvar. Här hittar du hur vi gjorde den.


Grymma favoriter

Snart bara en dag kvar av detta år. Tänk vad fort tiden går! Idag har jag packat upp & tvättat hela dagen. Igår kväll kom vi hem från en vecka i Trysil i Norge, där vi har firat jul med min familj samt åkt en hel del skidor. Det har varit underbart härligt! Men "verkligheten" möter en direkt när man kommer innanför dörren här hemma. Nu måste vi ladda om & börja förbereda oss inför morgondagens nyårsfirande!

Här kommer ett litet kollage med några av mina stora favoriter just nu. Ni har säkert sett en del av dem här tidigare på bloggen, men de är så grymma att de tål att visas om & om igen :-)!Arkipelag golvlampa med bord, DLM bord, utomhus Fatboy, Miss K bordslampa från Flos, iPal radio från Tivoli Audio, pedalhink från Vipp samt ljusstake Nordic Light.String System, Lux ljusstakar, Vers Libre - &, Vers Libre - m samt Tändsticksfodral.


Alla bilder kommer från The Home Company, med kollage gjort av mig.


 

Annorlunda ljussystem

Belysning är alltid intressant & jag fastnar alltid under just den kategori när jag är inne & tittar i webshoppar & andra inredningssidor. Tyske Daniel Becker har designat ett ny variant (för mig iallafall) av ljussystem - Sparks. Kul med LED-lampor som även bildar lite konstverk samtidigt & som tillför rummet något häftigt. Sparks kan ordnas i olika konstellation & därmed bilda en tredimenstionell struktur. Den består av tre moduler & varje modul kan vridas fritt i 360°.  Alla bilder kommer från Daniel Becker.