Nyårsefterrätt

Jag skrev igår om vår nyårsafton. Vår familj hade ansvar för efterrätterna. Barnen fick marängsviss, som de hade önskat. Jag som brukar planera & vara ut i ganska god tid - hade på förmiddagen fortfarande inte bestämt vad vi skulle göra. Bläddrade frenetiskt i alla mina chokladböcker. Hittade till slut ett par läckra chokladskålar som det fick bli. Har aldrig gjort dem tidigare, men det gick otroligt smidigt & blev riktigt bra. Så här blev det:



Först lite tillverkning av chokladskålarna. Jag smälte mörk choklad & bredde ut det på en utklippt fryspåse (det skulle vara tjockare plast än vanlig plastfolie). Sedan la jag plasten med choklad över ett uppochnervänt glas. Det fick stå i kylen tills det stelnat & sedan gick det oerhört smidigt att dra bort plasten.




 

Vi fyllde skålarna med en stor kula knäckglass, chokladspån som vi tillverkat själva, minimashmallows samt ett egengjort chokladhjärta.













Kommentarer:

1 House of Jammi - blogg och webshop:

Det ser extremt läckert ut!

2 Anna:

Wow så läckra! De ser supersmarriga ut så jag förstår om de gjorde succé :-) Jag är impad över att du lyckades få till själva formen så där snygg.



Hoppas ni har en skön kväll! KRAMISAR I MASSOR

3 isabels värld:

Så himla läckert!!! kram kram

4 Maria:

Vilka kreationer! Ser jättegott ut. Lite pyssel, men sådant där är ju himla roligt pyssel :)

5 Camilla:

Oj!!

Riktigt snyggt.

Ser riktigt proffsigt ut..

Ha det bra..

6 Lotta:

Mmmmmm den var super god och mycket snygg dessutom. Du är duktig!!!! Tack för en mycket trevlig och fnissig kväll... Kram

7 Ensamma mamman:

Men gud va härftigt! Är djupt imponerad. De kan inte varit lätt att göra den där skålen. Kram

8 Snusans Inredningsblogg:

Men hallåå vilka tjusiga efterätter!! :)

9 Malin Inspiration & design:

Mmmm så GOTT det ser ut, för en chokladälskare som mig. :)



Många kraaaaaaaaamar!!!

10 Proforma:

Oj, så gott det ser ut... och proffsigt! Inte alldeles enkelt heller. Jag har gjort varianten med att pensla en form invändigt med choklad, kanske detta är enklare!?

Kram Irene

11 Axelina:

Vilken kul idé!:) Ser gott ut

12 Monika:

Åh, så gott det verkar! Vilken kul idé! Vill ha NU!

13 malin - tjusigt:

Så tjusigt!



Önskar dig ett riktigt bra 2010!

14 Junitjej:

Det där ser ju både gott och läckert ut!! DU bord eöppna ett eget café!

15 Ekoprylar:

Hur nice var inte det här på en skala?



/Ekoprylar.se

16 Anonym:

hur får man chokladen att stanna på plasten då?

rinner inte chockladen av platset när man lägger det på glaset?

Kommentera här: