Michel Cluizel

Idag fick jag helt oväntat en chokladask av mannen. Jag är inte direkt bortskämt med uppvaktning & presenter nuförtiden, så detta var stort! Vi var i New York för exakt två år sedan & hittade då en riktig favoritbar just med enbart Michel Cluizelchoklad. Så chokladasken idag kändes till & med genomtänkt :-)! Vågar dock knappt smaka på den fina chokladen. Men till Melodifestivalen ikväll blir det definitivt ett smakprov.

Har fått hem mattprover till vår hall. De ska börja fixa med golvet på måndag, så i helgen måste vi bestämma vilket golv vi ska ha. Vi ska ha en Forbo eller en Tarkett plastmatta. Jag vill ha ett golv som påminner om skiffer eller mörka klinkers. Någon som har ett tips, förslag på websida man kan gå in & se färdiga golv från just dessa företag?
Här är en bild på vår favvo chokladbar på Manhattan. Här drack vi den godaste varma chokladen vi någonsin druckit & åt fantastiskt goda praliner! Deras varma choklad är värd resan över Atlanten... :-) Chokladbaren ligger i en indisk inredningsaffär - ABC Carpet & Home! Snacka om kontraster!


Hoppas att ni alla får en skön lördagskväll! Nu vankas det snart middag med fläskfilé, klyftpotatis & tzatziki! Mums!

Handlat Filippa K & Marimekko :-)

Idag har jag & en kollega spenderat dagen i Vingåker. Riktigt mysigt & trevligt att få tid att prata & shoppa på egen hand. Och en hel del shopping blev det för oss båda!! På Fabriksbutiken blev det en stor grön Marimekkoskål för endast 103 kr!!!! Fyra Filippa K Espressomuggar (att ha glögg i tänkte jag...), några skedar till mina "finbestick" samt en minihjärtform. Oturligt nog råkade jag, med handväskan, riva ner en röd  tekopp. Otroligt pinsamt, men som tur var var det en billig mugg för endast 40 kr. Jag har aldrig slagit ner något i en butik förut & det kändes verkligen obehagligt. Erbjöd mig såklart att betala - men det skulle jag absolut inte. Så gör man inte sa hon i affären... Det trodde jag faktiskt att man fick göra om man råkade riva ner något.

Denna gröna Marimekkoskål kommer att passa superfint i vårt vardags rum nu, där accentfärgen är grön.

Hade tänkt komplettera mina vit-svarta Filippa K muggar med en Splash. Tyvärr var den slut - så då fick jag köpa de små espressomuggarna istället. Ta fyra, betala för tre. 79 kr/st.

En minimini hjärtform. Man ska endast ha en teskeds smet i varje hjärta. Men man kan göra mycket annat än muffins i dessa. Smälta choklad, småkakor, minimatbröd till plockmat....Dahlarna har ny tävlingsblogg!

Det är så otroligt mycket roliga & fina tävlingar på bloggarna. Jag tycker att de försvinner lite i mängden av alla andra inlägg, så därför startar jag nu en tävlingsblogg - Dahlarnas Tävlingsblogg. Här kommer dock bara tävlingar som jag själv deltar i & som jag tycker om, att vara representerade. Så då kan ni förstå att tävlingarna handlar om inredning, foto & bakning etc.


Just nu pågår tävlingar från Fru Sätterlund (bräda med text), Inspirera Mera (presentkort på Designonline samt Marimekkoskål), Fyra huset (Cupcakes produkter från Lagerhaus), Kronblad & Lantliv (Kusmi te) samt Casa de Sabina (egendesignat väggord).

Om jag är en lycklig vinnare, kommer jag dock att presentera det både här på denna blogg & på tävlingsbloggen. Ska du ha en tävling med inriktning på inredning, foto, hem, bakning... så tipsa mig gärna. Om jag har egna tävlingar framöver, så kommer de dock att presenteras i båda bloggarna. LYCKA TILL i alla tävlingar :-).

Lägg gärna till bloggen på