Bokstavsmöbler för barn

Söndag, sista oktober & vintertid! Trots allt nämnt, så känns denna söndag härlig. Jag har nu höstlov i en hel vecka - ingen söndagsångest här inte... ;-)! Det ska bli så skönt & välbehövligt! Vi har dessutom haft en riktigt fin kalashelg i Göteborg. Namnkalas för finaste My & 4-årskalas för Star Wars Ludde! Tyvärr blev det inget besök i nya Desigual-butiken i Nordstan, då vi inte vågade oss dit pga av bombhotet. Jag som sååå gärna hade velat besöka den!

Helgen har ju kretsat i barnens tecken & vi har firat barnens kusiner på lite olika sätt! Så att idag visa er härliga barnmöbler känns helt rätt. Färgglada, fina & dessutom pedagogiska. Det är italienska Alessandro Di Prisco som har designat dessa härliga bokstavsmöbler. Bokstäverna A & M är stol & bord. G är en stol & bänk i ett, som blir ett skönt hörn där både arbete och avkoppling är möjligt. S är en gunga & I är en bokhylla, som ett bibliotek.Alla bilder är lånade från Alessandro Di Prisco. Nedersta bilden är ett eget kollage av bilder från samma sida. Inspirationen kommer från Design-Milk.

 

Tävlingen avslutas imorgon!

Nu är det slutspurt på tävlingen här på bloggen. Så det är dax att lämna ett bidrag, om ni inte redan har gjort det. Den fina vinsten är en TASSIMO kapselmaskin för varma drycker + ett startkit av T DISCS (TASSIMO dryckeskapslar). Man kan göra olika varianter av kaffe, te & varm choklad i den! För mer info om Tassimo klicka här. För att komma direkt till tävlingen klicka här! VARMT LYCKA TILL!

Världskarta i ord!

Tänk vad mycket kul idéer det finns. Konstigt att fantastin aldrig tar slut... Jag gillar verkligen när man kan förnya & förändra redan befintliga saker. Som här nedan - en världskarta! Världskartor är vackra & för mig symboliserar de även drömmar & minnen från resor världen över! Att då slå ihop en världskarta med enbart bokstäver, är ju en riktigt läcker idé! Denna världskarta "The World In Words" från Typomaps har måtten 100 cm x 70 cm. Kartan kostar 49 euro & frakten ingår. Här kan du klicka hem den. Ytskiktet på kartan är av matt cellofan & därför är den mycket okänslig. Man får dessutom två kartor i en. På ena sidan är det en mörkare version & på andra sidan en ljusare. Så det är bara att välja efter humör & hur det passar in i rummet där den ska hänga. Teckensnittet är Helvetica Neue Black Condensed. Det finns även bilder till iPhone & dator.
Bilderna kommer från Typomaps.