Tävling - Superfina priser från Cathis Design!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Stort grattis till vinnarna Nettan & Amanda! Här hittar du vinnarinlägget!

Idag är det valborgsmässoafton! Våren är på väg. Det är flaggdag. Detta måste såklart firas!! :-) Dessutom närmar sig morsdag, student, konfirmation, bröllopsdagar & födelsedagar. Här har ni världens chans att vinna ett otroligt fint smycke till er själva eller att ge bort i present!

Jag har därmed nöjet att presentera en ny tävling här hos Dahlarna. Det är underbara Cathis som sponsrar TVÅ vinster! Dahlarna har tidigare haft en tävling med pris från Cathis Design. Då vann Designtjejen! Denna gång utökar vi till två vinster!

1:a pris - valfritt smycke för 600 kr!! 
2:a pris - valfritt smycke för 400 kr!
Har vinnarna själva en fräck idé på ett smycke, så kan Cathis även ta fram ett sådant. Hur kul vore inte det???För att delta i tävligen ska du svara på frågan:
Vilket är ditt favorit smycke hos
Cathis Design?

Om du vill ha dubbel chans att vinna:
Blogga om tävlingen (använd bilden ovan) & länka till mig (http://dahlarna.blogg.se)  & till Cathis Design (www.cathis.eu). Glöm inte att meddela mig om du har länkat till tävlingen.

Du kan såklart vara med & tävla även om du inte har en blogg. Glöm inte att skriva din mailadress, så att jag kan kontakta dig om du har vunnit.

De två lyckliga vinnarna lottas fram söndagen den 10 maj kl 22.00.

VARMT LYCKA TILL!!!

PS. Jag har själv ett smycke från Cathis Design som jag är superglad & nöjd med. Titta in här om ni vill se hur det ser ut!

Splash, Charms & Kivi...

Idag fick jag hem världens lyxpåse från min mor. Hade skickat med henne en beställning då hon skulle till Vingåker Factory Outlet samt Fabriksbutiken! Det var POP jeans till barnen samt Filippa K muggar. Som en otroligt positiv överraskning fanns där även ljusrosa Kivilyktor, som jag har önskat mig till min nyrenoverade hall! En liten Valborgspresent... Tack snälla snälla mamma!


Nu är "samlingen" fulltalig, men alla svart-vita mönster av Filippa K muggar. De är så fina & så sköna att dricka ur!


Det blev kanonfint med de rosa Kivi-lyktorna på skoskåpet i hallen. Nu saknas "bara" en plexiglasstol & något att ha på väggen snett mitt emot vår stora fondvägg i vår hall.

Imorgon - Valborgsmässoafton -  börjar en superfin tävling här på min blogg! Ni kommer inte att bli beskivna!

Kina - människor & arbeten

I Beijing möter gammalt & nytt varandra hela tiden. Bland alla tusentals bilar (mest taxibilar som är gula med någon mer färg eller svarta  "flådiga" bilar), cyklar kineser mitt i gatan på trehjulingar med massor av packning. Papperskartonger, ölbackar, mat av olika varianter eller stora stockar kan vara packning på cyklarna.


Den här "delikatessen" såldes mer eller mindre överallt. Har ingen aning om vad det är, men det är valnötter på den. Såg tyvärr ingen äta av det.


En slags mopedtaxi. De som satt i satt otroligt kompakt. Min man, som är 180, skulle inte få plats i den...


Cykelverkstad. Där sitter cykelreparatören i skjorta & kavaj & väntar på kunder. Såg honom senare laga en oljig kedja (fick tyvärr inte med det på foto).


Cykelverkstaden.


The butcher! Som även säljer cigaretter...


En byggarbetsplats.


En byggarbetare står & silar sand. Han har chinos & kavaj på sig...


Skottkärror ser vi inte så ofta på gatorna i vår huvudstad... Här fanns det överallt. Känns som att de byggde eller renoverade i typ varenda gathörn.


Dessa stenhuggare & byggarbetare fanns vid kinesiska muren i Badaling. De två männen som sitter ner, längst upp i bild, hackar med hammare på större stenar för att få mindre grus.


VIlken arbetsställning de har! Ser ni den svarta Kina-skon till höger i bild? Kommer ni ihåg på slutet av 80-talet, då mer eller mindre alla högstadieungdomar sprang omkring i sådana? Jag minns att de kostade typ 29,90 på Indiska... ;-).

För att se mer bilder från Kina, klicka här. Dessutom finns en hel del bilder på min andra blogg, Dahlarnas Fotoblogg.

PS. På Valborg startar en ny tävling här på min blogg. Lovar superfina priser!