Redo för Formex!

Imorgon börjar höstens Formex. Det ska bli så kul att få träffa bloggkollegor, gå på pressfrukost & andra pressvisningar, se alla höstens inredningsnyheter & få en massa inspiration.

Höstens tema är Cosy Minimalism. Så här skriver Formex om temat:
På höstens Formex hyllar vi den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk. Trendtemat ”Cosy Minimalism” hämtar influenser från det enkla och naturnära både i nordisk och japansk design och arkitektur. Fokus är på en varm, bekväm och trivsam känsla.

Tree & Root

Min passion för träd i inredningen avtar inte. Nu har även mitt arbetsrum fått ett träd, så mysfaktorn blev lite högre. En ny favorit i kombinationen träd & belysning är Tree & Root från Yanko Design. Tanken som designern Kitae Pak hade när trädet utformades, var att göra oss medvetna om det faktum att vi avverkar alldeles för många träd. När lampan är släckt är roten död & när lampan är tänd så lyser den upp rummet & visar på en viktig betydelse i våra liv. Härligt med en viktig tanke bakom en inredningsprodukt!Bilderna kommer från Yanko Design.


Sommarhus i Danmark

I Horsens i Danmark ligger detta läckra sommarhus som ägs av Charlotte Jensen & Thomas Löwenstein. Jag föll direkt för det & för dess stilrena design.Det är verkligen läckert med en blandning av horisontell svartmålad furu & vågrätt lärkträ. Altangolvet är även det av lärkträ.Mysigt att så enkelt kunna gå ut på altanen & det känns ju nästan som att man står utomhus & lagar mat. De snygga svarta Caravaggio-lamporna över köksön är en favorit för mig.Stor mysfaktor att kunna sitta både inomhus & utomhus & kunna tända en brasa.Härligt stor altan med utekök, växter, belysning & utemöbler som smälter ihop med fasaden.

 


Kan mycket väl tänkta mig att vistas här även regniga dagar & lite mörka höstkvällar!!Perfekt med en utedusch på sidan av huset. Det kommer vi också att ha utomhus nästa sommar :-)! Förutom att huset är riktigt snyggt & trivsamt, så finns vattnet endast 100 m därifrån med en härlig brygga.

Bilderna kommer från Bo Bedre.