Griffeltavel färg lite här & där

Jag har själv aldrig använt griffeltavelfärg. Men blir mer & mer sugen på att hitta på något kul med denna färg. Igår visade jag en hur en glasfot kan förvandlas till placeringskort. Här kommer lite nya idéer på att göra saker lite roligare eller mer personliga.Måla på ett litet fat eller på en bricka & använd som placeringskort.Måla några muggar du har tröttnat på i griffeltavelfärg. Sedan kan man skriva så trevliga meddelanden till övriga familjen på morgonen eller till kaffegästerna på eftermiddagen!Det är snyggt med helsvarta flaskor som en dekor även utan text. Men vill man ge bort lite hemgjord saft exempelvis, så är ju detta en kul idé att ge bort saften i.En lite tråkig tidskriftsamlare kan med lite färg blir betydlige roligare. Dessutom kan man ju enkelt skriva på kanten vad den innehåller.Om någon av er har sparat på gamla barnmatsburkar eller liknande, så är detta en kul idé! Fint att ha kryddor i likadana burkar & måla sedan en del av locket med griffeltavelfärgen, så kan man enkelt skriva & sedan ändra smidigt.Här är två tips på hur man ska veta vad man har planterat. Måla & skriv direkt på krukorna eller måla på gamla skedar som ni sedan sticker ner i jorden. Snyggt & bra att återanvända saker man inte vill ha längre.

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig Valborgsmässoafton! Mannen & jag firar 16 år tillsammans, så det ska naturligtvis firas!

Imorgon börjar en ny tävling här på bloggen! Så håll utkik!

DIY - Griffeltavelfärg på glasfoten!

Vill man göra dukningen & festen lite extra rolig, kan man doppa ett glas på fot i griffeltavelfärg. Det finns många billiga varianter av glas på fot ute i shoppingvärlden, så det är bara att ge sig ut & leta. Det blågula varuhuset har definitivt minst en variant. En utförlig beskrivning på hur man går tillväga hittar ni här, hos Just Shoft of Crazy. Snyggt med en svart fot, praktiskt att kunna hålla reda på sitt eget glas med namn under hela kvällen samt läckert som bordsplaceringsskylt. Dessutom går glasen lätt att återanvända till nästa bjudning eller fest & då skriva nya namn på glasen. Istället för namn kan man skriva ett fint budskap som man vill delge till gästerna.
Bilderna kommer från Just Short of Crazy.

Halva bord

I många inredningsrepotage senaste tiden finns halva bord med på bild! Det ser ut som att de är avsågade & fastsatta i väggen. Ett snyggt alternativ till avlastningsyta & bara på två ben. Perfekt i en hall där det är ont om utrymme för ett helt bord, som avlastningsbord vid sängen eller som ett litet lampbord bredvid soffan.Bilder från Pinterest.