HANK - både hängare & lampa

Snygg & praktiskt klädförvaring passar alltid in! HANK är en klädhängare, som även är en lampa. Läcker design & effektfullt att den också är en lampa. Jag har en förmåga att lägga kläder på hög på en stol i sovrummet. Tänk att få ha en HANK, som jag snyggt kan hänga upp mina kläder på istället & samtidigt få till lite mysbelysning i rummet. Jag skulle även vilja ha en i mitt framtida dressingroom, så att man smidigt kan hänga kläder framme på ett snyggt & stilfullt sätt! 
 
HANK är designat för D75 illuminants av Ola Samuelsson. Den är gjord av pulverlackerad stål & finns i färgerna Cumulus white, New denim blue, Curb grey & Raw steel.
 
 
 
 
 
Snyggt LED-ljus i den övre stången.
 
 
 
 
 
 
 
Pressbilder från D75 illuminants.
 

Rainy Pots

Var tog våren vägen? För dryga veckan sedan satt jag ute i bara en tunn tröja & åt lunch i solen. Sedan dess har det varit ruggigt & kallt. Hoppas hoppas hoppas att påskhelgen bjuder på lite värme & solstrålar. Och på tal om regn - som idag smattrar hårt mot fönsterrutan - så finns det ju faktiskt en massa positivt med det också. Dessa små söta Rainy Pots ser till att växterna får lagom mycket vatten, istället för att man övervattnar & växten får stå i för mycket vatten. Det är den koreanska designern Jeong Seungbin som har kommit på dessa Rainy Pots. 
 
 
 
 
 
Jag tycker att de skulle passa perfekt på en förskola eller skola, där de kan få med allt det pedagogiska runt omkring med växter, vattning, regn etc.   
 
 
 
De är tillverkade i plast & ser väldigt enkla ut. Men en liten söt idé för en smart lösning. Mina blommor skulle behöva denna hjälp med vattningen. Jag har tyvärr total avsaknad av "gröna fingrar"...
 
 
Bilderna kommer från design-milk samt aliexpress.
 

Typeworks

Den grafiska formgivaren Silvia Baz inspirerades av Goethes citat "The hardest thing to see is what is in front of your eyes", när hon gjorde dessa alfabetiska prints. När man ser Typeworks på riktigt nära håll är det svårt att se om det är något mer än prickar på den. Om man går en bit ifrån, så syns en bokstav tydligt. Alla prints består av svarta prickar i olika storlekar. Alla prints är i formatet A3 & dessutom handsignerade av formgivaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna kommer från Typeworks & Design Milk.