Lakan med vårkänslor

På min jakt efter vita lakan med vitt mönster, har jag letat mycket ute i cybervärlden. Börjar undra varför det inte finns några fina!? Eller många fina lakan finns det, men inga helvita med vitt mönster! Mina favoriter här hemma just nu är faktiskt lakan jag köpte via H&M, som de hade som superspecialerbjudande innan de började med H&M Home. De är vita med ett vitt medaljongmönster.

Idag hittade jag några lakan som framkallar vårkänslor med sina pastelliga färger. Det är danska HAY som har dessa fina lakan. De är ju inte direkt helvita, som var det jag var ute efter, men vårigt fräscha. HAY har ju dessutom mitt hett efterlängtade Don´t Leave Me bord! Lakankollektionen heter Colour Block Bed Linen.
Alla bilder kommer från HAY. Sista bilden är ett kollage gjort av mig, med bilder från HAY.Lakanen koster 499 DKK & kan shoppas direkt hos HAY.


Cult Design - Outdoor & Flowerbox

Det är ju ingen direkt hemlighet att Cult Design är en stor favorit för mig. Det var så många favoriter i deras monter på Formex att jag får dela upp i flera inlägg. I del 1 visar jag serierna Outdoor & Flowerbox. Skulle gärna pryda min trädgård & förhoppningsvis blivande altan med enbart Outdoor krukor. De är tillverkade i rostskyddsbehandlad plåt & kan därmed stå ute i alla väder & året runt. Så stilrena & snygga! I år har även trälådor tillkommit till utomhusserien. De är gjorda av bambu.Change Garden marshallhållare finns med flera olika manschetter. Kanonfina!


Jag önskar att jag hade mer "gröna fingrar" & hade fina rabatter & stenpartier i vår trädgård. Nu är det tyvärr inte så, men små planteringar i krukor fixar jag alldeles utmärkt. Så nu önskar jag de vita krukorna i alla varianter & storlekar lite här & var i vår trädgård.


Garden krukor - så snygga!!Magnus Tyrén (VD för Cult Design) visade sortimentet för oss. Alltid lika inspirerande att höra honom prata om produkterna. Här håller han i en kruka i Flowerboxserien.De randiga krukorna kan även användas som burkar, då fatet även kan användas som lock. Krukorna med de "inbuktade bollarna" heter Celosia & de finns i en massa olika varianter & färger. Gillar verkligen dessa krukor.Nederst till vänster ser ni nya serien Fazett. Detta mönster är inspirerat av gamla tiders slipade glas & karaffer.


Ytterligare en nyhet för våren är serien Plant med tredimensionellt mönster. Det är både printtryck & "inåttryckt" text.


Mer inlägg från Cult Design kommer senare. 

Cooee Design

Akryl eller plexi kan anses som plastigt, billigt & fult. Jag tycker precis tvärtemot!! Ni som läser min blogg regelbundet, vet att jag är ett stort fan av detta material & har visat produkter här på bloggen många gånger. Jag blev alldeles lyrisk när jag upptäckte Cooee Designs monter på Formex. Det var ett okänt företag för mig. Cooee Design är ett svenskt företag med rötterna i Lagan i södra Sverige. De började med att vara ett inredningsföretag, men har med tiden även inriktat sig på smycken. Det är framför allt inredningsprodukterna som föll mig varmt om hjärtat. Träden i olika storlekar är ju såklart en riktig favorit, för en "trädtok" som jag. Vill ha en transparent i varje storlek!! Smyckesträden finns i två storlekar & sedan finns det en stor golvvariant. Alla träd finns i transparent & i rökfärgat. Cooee Design har även riktigt läckra ljusstakar, som ni kan se på bordet i den sista bilden i ett tidigare inlägg.


Snygga & stilrena bokstäver som berlocker. Vill mycket gärna ha initialerna till hela vår familj. Jag gillar när det är transparent - man ser att det är något, men ändå är det diskret & oerhört snyggt.