Färdigmålat & tapetserat i hallen!

Äntligen!!! Som jag har längtat! Nu är det färdigt med golv, tak & väggar i vår hall! Vilken skillnad!!! Lycka :-)! Hinner tyvärr inte med "piffet" innan vår resa, så det får bli något att se fram emot när vi kommer hem. Har inte riktigt bestämt vad vi ska ha, men någon hylla, tavellist eller likande måste vi ju ha. Vill få in någon accentfärg som är lite mer färgglad. Gul eller rosa lutar det åt just nu. Har ni förslag så tar jag tacksamt emot alla idéer. Tyvärr får det ju inte stå ut för mycket från väggen, eftersom att den är lite trång i passagerna & vi går ju genom denna hall så fort vi ska till ett annat rum. Alla resterande väggar i hallen är vita. Jag kan gå in i hallen & bara ställa mig & titta nu! Och ler! Det blev precis som jag hade tänkt mig! Så nu är det "bara" trappan & dörrarna kvar - som ska bli vita! Men det får bli ett senare projekt... Tror nog att mannen snart inser att vi behöver göra något åt de sakerna också... ;-)! Här kommer ett litet smakprov på en nyrenoverad tom hall!

Uppdatering: Det är inte på fondväggen som jag vill ha någonting. Den är så fin i sig, att det ska vara bara den! Det är på övriga väggar i hallen jag vill ha något. Dock är det inga stora väggar, då det är dörrar/öppningar till kök, lekrum/gästrum, toalett, vardagsrum, trappan & en dubbel ytterdörr.

Uppdatering 2: Byracka design skiver om denna tapet på sin blogg :-)!


Här är min älskade fondvägg! Dandelions från Byracka Design. Har beställt den i specialmått för att den skulle passa perfekt till denna vägg. Bättre bilder kommer på hallen som helhet, när vi har fixat till den lite mer.


Här på denna vägg ska mitt nyinköpta klädträd Gudrun från Westroth sitta fast! Det är samma gråa färg som bakgrunden i fondväggen. Målarens idé att bara ha grått bakom trädet & inte hela väggen :-).


Närbild på en Dandelionsblomma. Tapeten kommer från Byracka Design. Bilder på barnens rum kommer imorgon - för nu är jag så trött så jag stupar i säng...

Ännu mer ändrade planer...

Vart har alla hederliga skrivbord tagit vägen? De med en hurts med 4 lådor på varje sida??? Som fanns på 80-talet då jag gick i grundskolan? Idag finns i stort sett bara databord eller med skåp. Förstår INTE varför? Behovet av skrivbordslådor som är större än A4, måste ju vara stor efterfrågan på. Eller? Äntligen hittade vi ett skrivbord (på IKEA såklart!). De har en helsida med ett sådant skrivbord i senaste IKEA-katalogen. Hittade det inte på hemsidan idag när jag skulle kolla om varhuset närmast oss hade det inne. Så jag ringde & frågade & då har det UTGÅTT ur sortimentet! Redan! Det enda som har fyra lådor.... Jag fattar inte! En ny variant har kommit istället, men då är det hål som handtag, vilket gör att damm kan komma in. Jag vill ha helt stängda lådor. Är jag petig då??? Har kollat runt på webben - men hittar verkligen ingenstans några sådana hurtsar jag är ute efter.


Den hurtsen som VIKA TORE (bilden ovanför) har ersätts med heter VIKA ALEX (bilden nedanför). Jag vill ha två st VIKA TORE!!!


Idag hade målaren målat en vägg svart i barnens rum. Vi hade bestämt att två väggar skulle vara svarta, så det måste ha blivit ett missförstånd. Men det var ett bra missförstånd! För det kändes himla bra med bara en vägg som svart. Det kanske blir för mörkt annars, när möblerna kommer att vara svarta. Ibland är det bra med ändrade planer... :-) Fondväggen i hallen är uppe - kommer bilder på den... :-) Riktigt nice!!!


Ändrade planer...

Det blir aldrig som man har tänkt sig... Jo, ibland blir det det - såklart! Men ibland blir det mycket bättre & ibland pannkaka. That's life! Just nu är det verkligen världsliga problem eller lyxproblem - men det tar ändå upp min tid...

Målaren skulle ha varit klar i fredags - sista budet är nu på onsdag. Då hinner vi ju inte få ordning i barnens rum innan vi åker bort... Puh! Hade så gärna fixa det bobart till barnen & dessutom för farmor & farfars skull! De är ju så underbart snälla & kommer & tar hand om våra barn, medan mannen & jag ska ut i vida världen. Hade hoppats på ett IKEA-besök denna helg - men vi har ingenstans att göra av grejerna, så länge vi bor i detta virrvarr av saker här & där.

Idag klippte jag ut "mönster" av möblerna vi hade tänkt till barnens rum i tidningspapper (en idé från Simon & Tomas)! Då grusades även dessa drömmar, eftersom det kommer att se för trångt ut. Hade spanat in dessa möbler, men nu får det bli annat istället! Stora sonen vill ha rött som accentfärg & lilla sonen vill ha grönt. Försökte få dem att önska olika möbler - men båda var fast beslutna med att ha samma möbler. Bara olika färg på några saker! Jag har idag beställt dekorplast i rött & grönt för att skriva något till deras väggar :-). Här nedan har barnen (med min datahjälp...) satt ihop de möblerna de önskar sig till sina rum! Det blir ju inte allt på än gång, men förhoppningsvis har vi möjlighet att fixa det så här till slut!Expedit bokhylla, svartbrun - 479 kr. Lack bordlampa, röd el. grön - 249 kr. Malm byrå, svartbrun - 749 kr. Vika Amon/Tore/Curry skrivbord med hurts - 745 kr. Urban stol, röd el. grön - 355 kr. Beryll takspot & sänglampa, svart - 399 kr resp. 169 kr. Måsö fåtölj, svart - 599 kr. Hampen matta röd el. grön - 395 kr. Alla bilder kommer från ikea.se. Sedan blir det ju lite annat piff i rummet såklart. Det är ju det bästa - enligt mig... :-)

Måsö fåtölj har jag inte sett i verkligheten. Någon som har den hemma & kan ge lite feedback??? Det är en fåtölj eller en typ fatboy/sittsäck som killarna vill ha i ett läshörn i sitt rum.

Ytterligare en sak som inte blev som fru Dahl tänkte var lamporna i hallen. Jag hade suktat efter dessa superfina plafonder. Men efter ett samtal med målaren (som för övrigt har himla många bra idéer & när jag säger hur jag har tänkt - berättar han en annan synvinkel. Det uppskattar jag!! Jag har tänkt om på flera saker. Tänk vad otroligt mycket värt det är att ha en erfaren målare att bolla med! Tack Målare Mats!) samt mannens önskemål, valde vi spotar istället. Köpte dem på Bauhaus & de ger verkligen det ljuset vi hade hoppats på. Plafondernas sken var alldeles för "mesigt" tyvärr.