Det lilla extra på picknicken

Så här års är picknick alltid trevligt. Tyvärr har jag lätt att fastna i gamla spår & gör det jag alltid har gjort. Men hos Better Homes & Gardens hittade jag flera trevliga tips som man kan göra för att få picknicken lite extra trevlig & inbjudande.Trevligt att duka med flera olika sorters tallrikar, muggar & servetter, men ändå håla sig till samma färgkombinationer! Jag blev riktigt kär i denna dukning!Istället för pappersservetter kan man ta tygservetter & knyta ett fint band om. Inte så avancerat, men ändå lite lyxigare & mer genomtänkt.Vill man göra något annorlunda kan man knyta mönstrade eller färgglada skosnören runt tygservetten. Får ju såklart bra att knyta även runt en papperservett. Stadium har skosnören i många fina färger.Trevligt & inbjudande med bär i små portionsstrutar.Av lite finare hårt papper eller kartong kan man göra egna "skålar" att förgylla med på picknicken. Gör hål med ett hålslag & dra sedan ett fint band igenom för att hålla ihop "skålen". Kul med egengjorda saker.Alla bilder från bhg.com.Gjut egna plattor till trädgården.

Ett av mina sommarprojekt är att testa på att göra egna betongprodukter. Vi får väl se vart jag kan lägga ribban på mina "tanke-projekt", men några gångplattor till trädgården skulle jag gärna vilja gjuta. Måste komma på något fint att ha som symbol i gångplattorna eller något bokstav eller text. Det klurar jag på medan jag samlar kraft & energi att testa på detta, som de flesta andra redan verkar ha provat. Men bättre sent än aldrig heter det ju.Så här skriver Panduro på sin hemsida att de har gått tillväga:


Vi har gjutit gångplattor till gräsmattan i pappaskarnas lock. Bokstäverna är ritade efter schabloner, utklippta i dekorgummi som sedan limmats fast spegelvänt i botten på papplocket. Peace-tecken och hjärtan är också utklippta i dekorgummi. Pensla insidan av gjutformen med formgummi för att förhindra att pappet drar åt sig fukt och tappar form. Häll i betong och skaka så att ytan blir slät och ev luft bubblar upp.

Detta borde väl till & med jag klara av... Någon som bor i närheten som vill komma & ha en "betong-dag" med mig senare i sommar? Vore kul med sällskap under tiden!


Star Smoon

Förmiddagen ägnades åt att besöka olika bilhandlare & att provköra bilar. Vi vill verkligen bara att det ska stå en ny bil här hemma. Ingen av oss tycker att det känns kul att lägga varken tid på att spana in olika märken & modeller eller pengar på en bil. Men en bra bil måste man ju ha... Tänk om jag kunde få använda pengarna till ett nytt kök, ett nymålat hus, en ny trädgård & vita tak istället. Jaja, det är bara att gilla läget!

Det finns så mycket fin & mysig belysning. Här är Star Smoon från Beau et Bien. När lampans mjuka sken faller på väggarna runt omkring, så bildar små stjärnor mönster.  Star Smoon har LED-lampor monterade inne i lampan med en livstid på 40 000 timmar, vilket är hela 20 år. Man laddar Star Smoon likt en mobiltelefon & sedan klarar den sig i 6 till 8 timmar trådlöst. Genom att peka med ett finger på den, så tänder man respektive släcker man lampan. Den finns i sex olika färger & i två olika storlekar. Riktigt läcker som mysbelysning! Jag gillar att den ger mönster på golv & väggar runt omkring sig, precis som min älskade maskroslampa! Star Smoon är gjord av polyeten.