Var finns sommarkläderna???

Vi bokade en resa i november till Lanzarote. Snart är det äntligen dax :-) :-) :-) När vi bokade resan var det i stort sett fullbokat överallt & till alla resmål - ända från december till juni!!! Med anledning av detta undrar man ju varför affärerna är så sena med sommarkläder, badkläder & sandaler till barn. Hur gör alla andra familjer som åker bort så här års??? Planerar de sommarinköpen inför vinterns resa redan sommaren innan??? Kan inte iallafall badkläder - både till vuxna & barn - finnas tillgänliga året runt? Just därför att många faktiskt åker på solsemestrar på vinterhalvåret. Bara en tanke från lilla mig...

Barnen växer ju rekordfort... De har i stort sett samma storlek nu, trots att det skiljer två år mellan dem... Nästan allt från förra året är för litet... Hur kan detta vara möjligt??? Jag tycker ju att barnen känns lika stora som förra året ;-)

Hittade efter mycket letandet badshorts på H&M till barnen - jag tycker INTE om de där tajta badbyxorna... När barnen provade dem hemma så var det alldeles för stora i midjan, även i en mindre storlek... Barnen skulle ha tappat dem i vattnet! Fick lämna tillbaka dem idag. Typiskt! Slank in på Lindex & hittade då varsitt par badshorts. Inte världens snyggaste, men ok ändå... Hoppas hitta finare på Lanzarote...


Dessa badshorts från Lindex fick J. E fick ett par i samma färgsättning, men mest enfärgade mörkblå med vit & grön rand + en blomma. E:s var lite finare, men hittade ingen bild på Lindex hemsida på dem.

Nu är snart allt fixat & inhandlat inför resan. Fattar fortfarande inte riktigt att vi snart ska åka iväg... Känns overkligt - men UNDERBART!!!!

Berättar mer imorgon om resan :-)
God natt alla!

Sommarsemester

Varje sommar åker vi på en semestervecka med svärföräldrarna samt M's bror med familj. Trevligt & mysigt! Vi har varit på Öland (två gånger), Danmark (två gånger) samt Österlen. M tillbringade många barndomssomrar i Piteå, eftersom hans far kommer därifrån. Vi har länge pratat om att åka dit, men har inte blivit av. Släkten finns inte kvar där längre. Men nu blir det av!!! Svärfar hade bokat stugor första veckan i augusti för oss alla. Vi hade dock missat att det var sista veckan på sommarlovet (hur man nu kan missa det...). Dessutom fick vi precis veta att sonen J skulle ha sin första fotbollsskola just denna vecka! Det var stort för honom. Så vad gör svärfar då... Jo, han fixar så att vi kan åka till samma ställe en annan vecka i sommar då det passar bättre! TACK svärfar! Detta kommer att bli sååå bra! Pite havsbad here we come!

 

Choklad...........

Jag hade tänkt att avstå från socker några veckor. Är en riktig sockerråtta & måste komma bort från det ett tag!! Och vad är det enda man tänker på då... jo, SOCKER!!! Längtar framför allt efter choklaaaad!

För att försöka stilla mitt chokladbegär, började jag surfa runt på olika chokladsajter...
Vet inte om jag blev mindre sugen på choklad direkt ;-) Snarare precis tvärtom...
Var visst ingen bra idé... ;-)

Tänkte iallafall dela med mig lite av chokladnjutningen...

"Jag har aldrig behövt tänka på figuren för jag har aldrig haft någon. Vad ni ser framför er är resultatet av ett helt livs chokladätande."    Katherine Hepburn, "Time Magazine", 17 nov 1980

"Tänka fritt är stort, men tänka choklad är än större."  Okänd

"Andra saker är bara mat. Men choklad är choklad."  Patrick Skene Catling

"Nio av tio gillar choklad. Och den tionde ljuger alltid."   John G. Tullius

Citaten är hämtade från www.chokladsajten.com

Vill man besöka typ världens godaste café ska man ta sig till Michel Cluizels Chokladbar på Manhattan. Deras varma choklad är värd resan över Atlanten... :-) Den ligger i en indisk inredningsaffär! Snacka om kontraster!

ABC Carpet & Home
888 Broadway, (19th Street), 1st Floor
New York, NY 10003
 Foto är privat.


Min favorit är just nu Marabou Premium Dark Raspberry. Så god!


Andra favoriter är bland annat M&M Peanut, Toblerone och Marabou Premium Dark Hazelnut.
  

Hittade en choklad, när jag chokladsurfade, som skulle kunna bli favoriternas favorit - M&M Dark Peanut! Har dock aldrig smakat den. Hoppas att hitta den på utlandsresan som ska göras i början av mars ........
Varför finns inte M&M att få tag på i Sverige??? Iallafall inte i hemstaden! :-(

image46 

Här är några tips på sajter med CHOKLAD:
Michel Cluizel, M&M, M&M World, Chokladfabriken, Chokladsajten, Chokladshopen, Planet M&M
samt Kraft Foods Choklad