Citronpaj

Igår kväll bjöd jag på citronpaj till efterrätt. Det var första gången jag gjorde citronpaj, men definitivt inte den sista. Pajen är verkligen fantastiskt god!! Jag har fått flera förfrågningar om receptet, så här kommer det:
 
 

 
Elins citronpaj (Ica.se)
 
Pajdeg:
125 gr kallt smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
 
Fyllning:
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk rivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gör pajdegen. Blanda smör, mjöl & florsocker ordentligt.
3. Tryck ut degen ordentligt i en smord pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
4. Gör fyllningen. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
5. Häll smeten över det heta pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker.
 
Dekorera gärna med lite spritsad grädde, ett bär & en kvist citronmeliss.
 
 
 
 
 

Randigt pajtema

Ikväll hade jag ett gäng tjejer här på mat. Dukning var randig i färgerna gult, vitt & svart. Maten bestod av tacopaj & citronpaj. Båda rätterna var första gången jag gjorde, men de fick definitivt godkänt! Jag kommer att göra båda rätterna fler gånger!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skål på altanen med Fresita. Sommarfriskt & bubbligt!
 
 

Jag har bara använt Eva Solos uppläggningsfat till kallskuret förut. Idag invigde jag dem i ugnen & det fungerade utmärkt att göra tacopaj i dem!
 
 
 
Till efterrätt blev det citronpaj! Tack Helén för inspirationen! Så friskt, fräscht & gott!
 
 

 

Words...

 
 
Bilden kommer från theberry.com.