Våren - vart tog du vägen?

Vi har en intensiv helg med diverse aktiviteter. Har endast vistas ute till & från bilen, men huah vad kallt & blåsigt det blev igen!! Jag testar nu att skriva ett inlägg från iPhonen. Hoppas att ni alla får en riktigt mysig helg! Själv ska jag försöka hinna njuta lite också...

Imorgon startar en ny tävling här på bloggen (och det är inget aprilskämt...)!

Skrivbord med modernt arkiv

Traditionella skriva bord med två hurtsar & fyra till fem lådor i varje hurts, är extremt svårt att få tag på. Jag förstår inte varför det inte finns av vanlig hederlig hurts att köpa. Såg dock ett skrivbord idag som min blick fastnade vid. En smart & praktisk förvaring i arkivmodell för viktiga papper i skrivbordet. Genom att veva på den lilla veven på sida av skrivbordet, så öppnar sig en lycka & ett arkivfack kommer fram. Smart, smidigt & annorlunda. Enda nackdelen är väl att man inte kan placera saker på skrivbordet, så det måste vara fritt för att kunna öppna luckan. Homework Table är designat av Nika Zupanc.Bilderna kommer från Freshome.


PS!! På söndag börjar en ny tävling!!


Skriv med mossa - mossgraffiti!

Det går även att förgylla utomhusväggar med väggord. Ett sätt kan vara att göra ord eller meningar av mossa. Jag har aldrig sett detta förut & blir riktigt nyfiken på att se det live.Blanda ihop nedstående blandning tills den blir jämn. Sedan är det bara att börja "moss-måla".

Lägg i följande i din blender/mixer:
En
burk billig öl eller 1 1/2 dl kärnmjölk.
En handfull mossa.
En tesked socker.

Du kan använda en liten borste för att "måla" på din mossa betongväggar, stenar eller tegel. Spruta vatten på mossan med en blomspruta en gång om dagen för att hjälpa den att blomstra. Sedan har du snart en gröna fina graffiti som pryder din annars lite tråkiga vägg!


Bilden & inspirationen kommer från Crafting a Green World.