FLOS eller Kartell???

Jag skulle vilja ha en ny lampa i vårt vardagsrum. Har ju min nya plexiglaskandelaber där, och vill nu att denna nya lampa ska passa ihop med den. Har ju suktat efter Kartells Bourgie-lampa länge nu. Såg den dock i en affär nyligen & den är STOR! Hade tänkt att lampan skulle stå på vår låga bänk, samma som kandelabern. Men jag tror att det blir för "blaffigt" med Bourgie :-( ... Där sprack kanske min dröm... Hittade dock en annan lampa på webben, som jag tyvärr inte har sett live. Miss K från FLOS. Verkar supersnygg & även den är transparent! Någon som har den? Är ni nöjda? Båda lamporna kostar ca 2000 kr! Inte som hittat direkt... Men jag vill sååååå gärna ha en!




Bilderna kommer från Flos websida.


Bilderna kommer från Rum21.

Bourgie lampan från Kartell är 37 cm i diameter. Höjden är justerbar & kan bli i höjderna 68, 73 eller 78 cm.

Kommentarer:

1 fru Sätterlund:

Det är inte lätt med lampor... Båda är snygga men jag skulle nog inte köpa en sån dyr lampa då jag tröttnar alltför fort på saker. Men det är jag det :)



svar: Tack, lamporna ovanför sängen har vi gjort själva. Blommorna var skyltmaterial på Panduro för ett år sedan. Fick köpa några efteråt och sedan satte mannen fast spotar bakom. Det blev jättemysigt och alldeles eget :)

Kram Therese

2 Anonym:

verkligen snygga lampor :)

men skulle inte betala så mkt för en .

3 Proforma:

Miss K är så snygg i verkligheten och ännu snyggare när den är tänd. Gillar den transparanta och just nu är jag bara sååå sugen på den, till vårat vardagsrum.

Priset kunde varit lägre men jag är sån att tycker jag om något så tröttnar jag inte på länge. Priset/ dag blir inte så högt då... eller? :)

4 Mari:

Jo du den är riktigt stor, större än man tror som du skriver. Blev oxå förvånad när jag så den på Svenska hem.



Jag har sett den andra i gult hos en dam jag var och jobbade hos och gillar den bättre än Bourgie lampan (lite för krussidullig för mej), lite mer stilren och den var rätt cool i gult men det är färg man kanske inte köper så där. Vi diskuterade lampan för jag gillade den men hon hade inte gett så mycket. Har för mej runt 1200-1400 kr fast det var kanske rea. Den var köpt på IRE. Bäst att inte tröttna för det priset.



Nu har du nåt att spara till och fundera på!!



Kram!

5 J o h a n n a - Inredning & pyssel:

Miss K tycker jag är riktigt snygg! Det är svårt med lampor, jag håller själv på att försöka hitta en till köksfönstret. Hoppas det är bra med dig och att du får en mysig helg! Kramar!

6 Linda P:

Jo de är snygga hela bunten!! Miss K kan nog upplevas som mer diskret... Ha en skön helg nu, kram!

7 Anonym:

8 Malin:

Jag som klantade mig i kommentaren ovan...haha! Jag gillar Flos lampan väldigt mycket. Den är enkel i sin form och det passar ju då plexikandelabern är mer sniklig:) Kram

9 Isabels värld:

De är så fina! Gillar den från Flos extra mycket. Lite dyra förstås...



Ha en underbar helg!! Kram Pernilla

10 Angelica:

Jag kände precis likadant! Har också suktat efter den, men blev lite överväldigad av hur stor den är i verkligheten! Finns en risk att det blir lite för mycket (beroende på hur man bor och allt sånt såklart)... Men den är ju så fin! Kan de inte vara snälla och tillverka en sån i en storlek mindre? :-) Det vore ju något hehe!

Kram!

11 Mrs. b:

Dom är ju snygga båda två, så det skulle bli ett svårt val!

Kommentera här: