Min kökskärlek

Nu har vi haft vårt nyrenoverade kök i snart 1,5 år. Jag får faktiskt fortfarande ett leende på läpparna när jag går in i det. Vi använder köksön betydligt mer än jag trodde & familjen tillbringar mycket tid i vårt numera vita & ljusa kök. Jag är så glad att "furupalatset" är borta, så när som på en dörr in till grovköket...
 
 
 
Jag älskar glasskivan som vi har som stänkskydd & som är så lätt att hålla ren jämfört med kakel & fogar. Jag älskar att inte slå huvudet i fläktkanten nu när vi har en Vertikal fläkt istället. Jag älskar att vi har släta luckor, istället för luckor med speglar som behövdes dammas ofta. Jag älskar att vi har en liten kaffehörna. Jag älskar att vi har en köksö, där hela familjen tillbringar så mycket tid tillsammans. Jag älskar nya öppningen in till vardagsrummet, så att vi slipper gå runt halva huset för att komma till matsalsbordet. Jag älskar det nya golvet, istället för det bruna plastgolvet. Jag älskar allt det vita istället för furu, furu & lite mer furu. Jag älskar mitt kök helt enkelt! 
 
För att se en liten film från köket - gå in på @dahlarnablogg på Instagram. För att se hur köket såg ut innan, klicka in här.
 
 
 
 
 
Fläkten Vertikal från Fjäråskupan är en favorit. Den smälter in snyggt i den vita väggen.
 
 
 
Majas lyktor lyser upp härligt med sina fina budskapstexter på köksön.
  
 
 
Golvet är Marmoleum Click från Forbo i färgen Volcanic Ash.
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Lisa:

Vilken FANTASTISKT fint kök ni har!! WOW! Hittade hit via Marbodals facebooksida. Förstår att du är kär i ditt kök!

2 Mian på Finaste mattan:

Tycker det är jättesnyggt med den dörren till, gillar att stilen helt bryts av...: )

3 Peter Nilsson:

Kanonsnyggt!! Riktigt kul att se före & efterbilderna på länken du hänvisade till! Vilken skillnad....

4 Pia:

Vilket fantastiskt fint kök ni har.
Vad är det för mått på köksön och var hittar man en sådan bred bänkskiva? Vi vill också göra en köksö och den här var otroligt fin.

Svar: Hej & TACK Pia! Köksön har måtten 200 x 107 cm. Bänkskivan är från Marbodal & det är samma skiva som vi har i övriga köket, en svart strukturerad laminatskiva. Vi är kanonnöjda med den! Vi hade tänkt ha en stenskiva först, men den skulle bli för tung till köksön & vi ville ha samma bänkskiva i hela köket.
Kram Viktoria
Dahlarna

5 Pia:

Tack för info och inspiration ;)

Kommentera här: