Köket - före & efter!

Ni som har följt bloggen en tid, vet att min dröm sedan tio år nu är uppfylld - ett nytt kök är äntligen på plats! Vi hade tidigare ett 30 år gammalt "furupalats" med brunt plastgolv och furu från golv till tak. Det var egentligen ett fint & gediget platsbyggt kök, men absolut inte i min stil. Utifrån att behålla köket där det är idag, så har jag nu fått det kök jag så länge har drömt om! Nu är det vitaste vitt med svarta bänkskivor. Istället för spegelluckor & kakel med fog, så är det nu släta luckor & en måttbeställd glasskiva som stänkskydd.
 
 

Bilden ovan är tagen från dörröppningen mellan kök & hall.
 
 

Där vitrinskåpet var intill burspråket är det idag en öppning in till vardagsrummet. Där på andra sidan står ett större matbord. Det blev fantastiskt bra med denna nya öppning!!
 
 
 
Tänk att jag fick det gamla furuköket sålt!!
 
 

Jag valde att inte ha överskåp på väggen där fläkten är. Detta val är jag grymt nöjd med. Fläkten Vertikal från Fjäråskupan tokgillar jag, även om den är diskret vit på den vita väggen. Dessutom är det inga kanter att slå i som på den förra fläkten.
 
 

Tagglisten under överskåpen är ett minne blott. Glasskivan har en vit folie på baksidan, för att smuts inte ska ramla ner mellan glasskiva & vägg. Den är en av favoriterna i köket! Överskåpen går ända upp till taket.
 
 

Kyl & frys står på samma ställe, men är nu inbyggt & det är istället helskåp istället för uppdelade. Nästa projekt med huset får bli att lämna in alla furudörrar för vitmålning!!
 
 
 
Kökssoffan gillade jag otroligt mycket, men den fick ge vika för kaffehörnan.
 
 
 
Köksbordet är borttaget & istället har vi en köksö med lite lådor. Vi får dock plats med fyra barstolar, så här sitter vi när vi bara är familjen. Det har dessutom redan blivit en favoritplats för oss att sitta med datorerna, umgås vid & bara ta en kaffe. Älskar köksön!!
 
 

I bakgrunden skymtas hallen. Det nya köket går mer i samma stil som hallen & det sitter nu snyggt ihop.
 
 
 
Sådana kontraster!!
 
 

Byebye bruna plastgolv!! Welcome Marmoleum Click från Forbo i färgen Volcanic Ash. Det blev så bra ihop med skåp & bänkskivor!
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer:

1 Karin Andersson:

Så FANTASTISKT snyggt ditt kök har blivit!! Rena drömmen!! Förändringen är verkligen total! Jättekul med före & efterbilder! Mina favoriter är glasskivan & Vertikal fläkten! Den kombon är grymt snygg!!

2 Karin:

Snyggt kök!
Varifrån kommer den fina vita spotlight-skenan?

Svar: Tack Karin!Ja, de är riktigt snygga. Spotlightskenorna & spotlightsen är av märket Vinga. Googla Vinga+spotlight så hittar du en webshop. Vi köpte våra direkt från elektrikern. Lycka till!
Dahlarna

3 Linda - Design Concept:

Så himla fint det blev med nya köket! Vilken skillnad mot det gamla. Helt otroligt att du lyckades sälja det gamla:)

Fin kväll!

4 care69:

Åh vad fint. Vill också ha...

5 ellen björktegen:

åh vilken skillnad! verkligen jättefint :)

Svar: Tack snälla!! Ja, jag är verkligen supernöjd! Kontrasterna är enorma!!
Dahlarna

6 Malin -Mamma och Änglamamma:

Ååååå så snyggt!

Vi flyttade från en tiptoprenoverad lägenhet nu till hus, ochbköket är fint, men inte så fint som i lägenheten. Och nu när jag ser det här vill jag göra om här! Hihi!

Verkar verkligen genomtänkt ert kök! :)

Svar: Tack Malin :-)!!! Ja, det var mycket planerande bakom detta kök... Kollade av med fyra olika köksleverantörer & tog med mig tips & råd från alla. Det begränsar ju en del när man inte vill flytta vatten/avlopp & när man har stora fönster man inte vill byta ut. Så utifrån förutsättningarna är jag galet nöjd!!
Dahlarna

7 AL / Scandinavian Christmas:

Hej! Grattis till ert fina nya kök! Lite nyfiken på vad ni har för bänkskiva?

Anna Linda

Svar: Hej! Vi har en svart laminatskiva med struktur från Marbodal. /Viktoria
Dahlarna

Kommentera här: