Formex - Cult Design

Det är alltid lite extra kul att besöka Cult DesignFormex. Jag får en varm känsla i hela kroppen. Vi fick en genomgång av alla nyheter. Det är verkligen speciellt att få känna på produkterna, höra tankarna & arbetet bakom en produkt & se dem kombineras på olika sätt. En nyhet som kom redan förra året, är att många av Cult Design's produkter nu levereras i en kartong. Läs gärna på kartongerna, då det ofta står en liten trevlig beskrivning på dem.


En av vårens nyheter är Retro Växtbord. Den finns i tre varianter, trä, vit & gul. De är riktigt snygga & kan bland annat användas som sängbord, soffbord, avlastningsbord vid fåtöljen eller som en egen fin möbel i exempelvis hallen. Hålet i bordet är ju tänkt att ha en växt i, men kan naturlgitvis användas helt efter fantasin. Som sängbord kanske man kan ha ett gäng böcker här eller ställa ner sänglampan. Jag önskar ett vitt, som jag skulle vilja ha mellan två Barcelonafåtöljer i vårt vardagsrum!

En annan nyhet är vasen Prisma Butelj. Underbart fin & är ett komplement till Change ljusstakarna i samma material - återvunnet returglas.Terrakotta är på väg tillbaka. Min första tanke när jag såg dessa var faktiskt "Nej tack, terrakotta har jag haft & aldrig mer". Men efter en demonstration av dessa Evergreen ändrar jag mig! Riktigt smart funktion & eftersom jag tyvärr helt saknar "gröna fingrar", så kan detta bli min räddning! Det finns en mindre & en lite större kruka.Evergreen är en självvattnande kruka, där en duk i filt suger upp vattnet från underdelen & ger på så sätt vatten i den dos växten behöver. Det räcker att fylla på vatten en gång per vecka. Vill man ha dessa krukor med kryddor på köksbänken, kan det vara snyggt att sätta dit en Tag med kryddans namn. Dels blir det en otroligt snygg detalj till terrakottan & så är det ju lite lättare att hålla isär de färska kryddorna!

Det är många spännande nyheter i år... Urban Garden är en riktigt fräck sådan. Nu kan även de som bor i storstaden enkelt ha en egen liten odling. Naturligtvis kan alla som vill ha en kryddodling eller skörda egna grönsaker ha denna Urban Garden på sin balkong, i sin trädgård, på uteplatsen eller var den nu passar.Man lägger helt enkelt in en 50 liters jordsäck & klipper upp hål i säcken där odlingstäcket har hål. Sedan planterar man frön eller sätter ner färdiga växter. Enkelt, smidigt & praktiskt.Några nya produkter som sklijer sig lite från övriga sortimentet är serien Homage. Det är Marita Lords hyllning till kända arkitekter - Aalto, Asplund, Gaudi & Gropius. De är tillverkade i rostfritt stål. Snyggt!!

 

Kommentarer:

1 Jessika:

Åhå, gillar växtborden hur mycket som helst! Tack för inspirerande bilder!

2 Carl Nyman:

Snygga bilder du har tagit! Verkligen många snygga nyheter 2012. Tack för inspirationen!

3 Lise-Lotte A:

Tänkte som du när jag såg terrakottan... Men efter dina bilder & text ändrar jag mig också! Ett par Evergreen kommer definitivt snart att stå på min köksbänk :-)!! Säger som de andra, tack för inspirationen & tipsen på ny snygg inredning!!

4 Lena:

Min favorit blev Prisma Butelj vasen. Fantastiskt vacker. Tänk den med tulpaner i!! Rena drömkombon!!

5 Stina Johansson:

Åh så många underbara nyheter! Tänk vad kul att få se dem alla på en & samma gång! Lyckliga du! Tack för att du förmedlar till oss som inte får komma till Formex!! Måste genast bege mig till "vår" Cult återförsäljare & spana in alla skönheter. Ha en fortsatt bra vecka!

Kommentera här: