Kina - Olympic Sports Center

Nu har internet jävlats med mig sedan igår kväll! :-( Grrr! Sedan funkade det inte att lägga in bilder på blogg.se. Grrr igen! Pratade nyss med supporten & efter mycket om & med lyckades vi få ingång mitt bredband igen. Har ingen aning om vad som gjorde att det funkade igen, men det var en otroligt trevlig & pedagogisk tjej! Hoppas att det funkar nu...

Här kommer andra inlägget med bilder från vår resa. Eftersom jag har varit i Beijing tidigare (1994), blev många av de stora mäktiga sevärdheterna kul att se igen, men inga nyheter. Därför var det lite extra kul att få se hela Olympiska området! Så otroligt mäktiga arenor & området runt omkring arenorna. Lite tragiskt är det dock att de nu står tomma mestadels. Hela området runt arenorna är giganstiskt stort, med en stor paradgata i mitten. Vi blev förvånade när vi fick gå in i BirdNest & även ner på stora innerplan. Man ser ju att det är en stor arena på TV, men ojojoj så häftigt det var att se den live. Vilken skapelse, vilken känsla, vilken enorm arena! Så är vi ju två idrottslärare också... Kanske kan betyda lite att vi är idrottsintresserade båda två! ;-)


BirdNest & WaterCube i bakgrunden. Kolla in lyktorna i området - små mini BirdNest...

BirdNest lampa!

BirdNest i närbild! Vilken byggnad! Mannen stod med i stort sett en hand på varsin sida av en pelare. Så då förstår ni att den är ofantligt stor. Se bilden nedan!


BirdNest inuti!



BirdNest med OS-facklan på taket.

Den stora facklan där OS-elden brann under hela de Olympiska Spelen 2008 ligger nu utmed taket. Tänk att få se det live när den tändes.... Vilken dröm!

WaterCube där simningen genomfördes. Hela fasaden är bubblig... Verkligen annorlunda.



Den stora paradgatan genom Olympic Sports Center.

OS-ringarna i Beijing 2008.

Tunnelbanestationen imponerade även den - Olympic Green Park.

Mitt tidigare inlägg från denna resa är:
Kina - Kinesiska muren

Kommentarer:

1 Petra:

wow, vilka fina bilder. Häftigt att ha varit där, verkligen en upplevelse. Lyllos er.



ha en trevlig helg

2 pysseliten:

håller vekligen med skaplig upplevelse att se detta

jätte fina bilder :)

3 Ann-kristinS:

Vilken upplevelse det måste vara att få se allt det där :)

4 Mirka:

Förstår att det måste varit jätteroligt att få se detta. Det ser ju så himla mäktigt ut!

Kommentera här: