Tryffelfudge

Här är ytterligare en god & enkel julgodisvariant - tryffelfudge. Det var första gången jag gjorde detta julgodis & definitivt inte sista... Enkelt att göra & sååå gott. 
 
 
 
 
Tryffelfudge (ca 20 bitar)
1 burk kondenserad mjölk (à 397 gr)
300 gr mörk choklad (70%)
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl hasselnötter
 
Hacka den mörka chokladen. Hacka hasselnötterna. Häll kondenserad mjölk, hackade chokladen & vaniljpulvret i en kastrull. Värm tills chokladen smälter. Det tar ca 5 minuter. Rör ner de hackade hasselnötterna i röran. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 15x20 cm). Ställ i kylen i minst 6 timmar & skär sedan upp i önskade bitar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: