6 juni

Långhelg & åter igen fantastiska sommardagar! Vi har haft riktigt tur med fint väder på långhelgerna i vår. 6 juni - Sveriges nationaldag & Svenska flaggans dag. Jag tycker att den svenska flaggan är fantastiskt vacker & är så fantastiskt glad &  tacksam att jag är född i just detta land. Vi har bara en fasadflagga, men den vajar fint i vinden & mot den klarblåa himlen!
 
 
 
Jag arbetar med ensamkommande ungdomar & får dagligen höra historier & traumatiska minnen från deras respektive hemländer & om flykten till Sverige. De är alla så otroligt tacksamma för allt Sverige har gjort & gör för dem. De är alla så otroligt tacksamma för att jag lyssnar på dem & låter dem få fälla tårar. De är alla så otroligt tacksamma att de får gå i skolan & de längtar till nästan skoldag så fort dagens lektioner är slut. Det finns dock en del av dem som får avslag & tvingas skickas tillbaka till oroligheter, krig & kanske en säker död. Att få frågan: "Viktoria, vad ska jag göra? Ta mitt liv i Sverige eller åka tillbaka till hemlandet & dö en plågsam död?" Vad svarar man på det??? Hela hjärtat gråter... Livet är inte rättvist! Men jag försöker uppskatta mitt liv så mycket jag bara kan. Även småsaker. Och jag är så glad att jag är född & bor i Sverige. Tack för tryggheten & säkerheten! Tack för välfärden & jämlikheten! Tack för att alla är lika mycket värda!
 
 
 
 
 
En kaffe i solen på altanen är en liten sak, men som betyder mycket!
 
 
 

Kommentarer:

1 Jenny:

Jag är så glad att det finns bra folk som du som jobbar med ensamkommande flyktingbarn, och som ger dem stöttning och nya perspektiv i livet. Keep up the good work!

Svar: Tack snälla Jenny!! :-)
Dahlarna

Kommentera här: