Valnötsbrownies

Det är verkligen en helt ny matvärld som öppnar sig när man väljer att ta bort vitt socker i sin kost. Skafferiet har utökats med en mängd nya produkter & det är kul att testa nya recept. Här är riktigt goda brownies, som inte ens ska gräddas i ugnen. Jag har fått en helt ny bild & erfarenhet av rawfood. Fler nyttiga (sockerfria & glutenfria) recept hittar ni hos life_in_a_happy_way. Idag skriver jag även om min tränings- & hälsoresa på den bloggen. 
 
 
 
Valnötsbrownies (ca 12 bitar)
 
4,5 dl valnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakao (jag använde vanlig kakao)
1 tsk mald kanel
15-20 dadlar, färska & urkärnade (jag tog 20 dadlar)
1,5 dl sötmandel, grovhackad
 
mald kanel till garnering
 
Klä en brödform, ca 24 x 10 cm, med bakplåtspapper. Mixa valnötterna i en matberedare tills det blir ett grovt mjöl. Tillsätt vaniljpulver, kakao, kanel & dadlar. Mixa igen tills det blir en deg. Stäng av matberedaren & kolla om degen håller ihop när du rullar en boll av den. Är den smulig tillsätter du ytterligare några dadlar. När du är nöjd tillsätter du de grovhackade mandlarna & rör ihop massa för hand. Pressa ner blandningen i formen & låt den stelna i kylen minst en timma. Sikta över kanel innan servering. Förvara dem i kylen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Proforma - Irene:

Låter jättegod! Dessvärre nötter som jag inte tål! :(
Ett tips eftersom du undviker socker och vitt mjöl. Har du kollat in "Baka sockerfritt", många recept...;)
Kram

Svar: Tack för tipset! Ska absolut kolla in det! :-)Synd att du inte tål nötter Irene. Men det finns mycket gott som är sockerfritt utan nötter. Har du testat de nyttiga chokladbollarna? Kram!!
Dahlarna

Kommentera här: