Toppen av Danmark

Nu är vi hemma igen efter en härlig vecka i Danmark. Anledningen till att Tornby utanför Hirtshals blev stället vi bodde på, är att båda sönerna var med i en av världens största fotbollsturneringar, Dana Cup i Hjørring, just denna vecka. Stora sonens lag har sedan de var 10 år, pratat om att de ska åka på denna turnering när de blir 14 år. Nu var det alltså dax. Lilla sonen är två år yngre, men fick även han följa med som spelare för att de skulle få ihop tillräckligt många spelare. Han bodde dock med oss, så att stora sonen fick bo själv med sitt lag i en skolsal & uppleva det som de har drömt om så länge. 
 
Vi har hunnit besöka en massa småbyar runt om i toppen av Danmark, där killarna har spelat sina matcher. Riktigt kul att få möta nya lag från andra länder. Killarna mötte lag från Norge, Danmark & Finland. Men med i turneringen fanns lag från Brasilien, Guatemala, Bangladesh, Dubai, Peru, Mexico, Kenya, Skottland... Norge hade mest lag med. Det måste varit helt folktomt i Norge denna vecka, för det kändes som att alla var i norra Danmark. 
 
 
  
 
En panoramabild över vår fina strand!
 
 
 
 
 
Stranden var helt fantastisk. Dock var det alldeles för kalla vindar för att ligga & sola där. Men det gick alldeles utmärkt att springa, strosa & leta stenar. Barnen badade dock en gång, men det var det kallaste badet någonsin sa de. 


 
 
 
 
 

 
 
 
Sista kvällen fick vi uppleva en fantastisk solnedgång.
 
 


 



 

Kommentera här: