Nyttig rabarberpaj

Rabarberna växer så det knakar i trädgården. Jag passade på att testa ett nytt recept på nyttig smulpaj till mellanmål idag. Mums så gott det var! Paj kan ju varieras hur mycket som helst & man tar de bär eller frukt som man gillar. Detta var iallafall en kanongod paj som absolut inte var sista gången jag gör... 
 
 
 
Smulpaj
Rabarber (så att det täcker botten på en pajform)
3 msk kokosolja
0,5 msk kokosmjöl
2-3 msk honung
1,5 dl havregryn
1,5 dl hasselnötsmjöl
 
Skär rabarberna i små bitar. Lägg dem i en pajform & häll på ca 1 msk honung samt kokosmjölet. Rör runt & sprid ut rabarberna igen. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme. Ta av från värmen & häll i havregrynen, hasselnötsmjölet & resten av honungen. Rör om ordentligt & smula sedan över rabarberma. Sätt in pajformen långt ner i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med glass, kvarg, grekisk yoghurt eller kokosgrädde. Så gott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet kommer från lifeinahappyway.se.
 

Kommentera här: