Nyårsefterrätt
Nyårsaftons efterrätt bestod av Rosa chokladmousse med frukt & marshmallows. Riktigt gott & dessutom enkelt att göra. Övrig meny på nyårsafton hittar ni här.
Jag använde Ikeas Galej ljuslyktor, som jag har som efterrättsskålar. Perfekt storlek efter en god middag.
Rosa Chokladmousse (8 Galej-glas)
3 dl vispgrädde
150 gr vit choklad
3 äggulor
röd hushållsfärg
Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar & värm den i vattenbad eller i micron tills den blir mjuk. Rör så att den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden & sedan resten. Töt i hushållsfärgen. Häll upp i små glas. Låt mousse stå 2-3 timmar i kylen. Garnera med strössel eller mörk choklad i bitar.
Receptet kommer från Arla Kökets iPad App. Jag har dock gjort om det lite för att passa mina efterrättsskålar.
För att göra efterrätten lite roligare, ställde jag den rosa chokladmoussen på en assiett & fyllde på med ananas, physalis (hela & delade) & minimarshmallows. Sist av allt strödde jag på lite florsocker också.
Barnen fick Nonstopchoklad istället för mörk choklad som topping.
Vilka godingar! Och precis lagom storlek...
God fortsättning på 2012!
Kramen.