En dag i Riga!

Förra veckan var jag & mina kollegor i Riga. Båtresan kunde jag gärna ha varit utan, då jag verkligen inte gillar att åka båt. Men Riga var en otroligt vacker stad. Vi var endast i huvudstaden i 6 timmar, så vi hann bara med att utforska Gamla staden. Här kommer min dag i Riga i bilder:



Vyn över Riga från båten när vi kom på onsdagsförmiddagen.



Jag är fascinerad av broar, så denna bro Vansu tilts - blev avbildad med många foton...



Eftersom vi hade så få timmar på oss, så hade jag i förväg gjort upp en liten promenadtur där de byggnader & sevärdheter ingick som jag helst ville se. Som tur var fick jag med mig fyra andra härliga kollegor under denna dag. Här är Tre Bröder husen - Tris brali.



Svenskporten - Zviedru varti.






Här står jag på en bro i parken Bastejkalns. När man gifter sig så går man hit & sätter fast ett hänglås på bron & kastar nycklarna i vattnet, som en symbol på evig kärlek. Alla hänglås har en inskription med namn & datum. Kul idé!





Frihetsmonumentet - Brivibas piemineklis.



Moder Lettland högst upp på Frihetsmonumentet, bernsten säljs överallt & Laimaklockan som är en populär samlingsplats.



Katthuset - Kaku maja - ligger vid Livutorget.



Fina hus vid Livutorget. Till höger är Lilla Gillet - Maza Gilde.


Liksom bernsten, så fanns det vackra färska blommor överallt för nästan inga pengar. En positivspelande man på ett torg & så fanns Ugglingen även i Riga ;-)!



Svarthuvudenas hus - Melngalvju nams - vid Rådstorget.



Centrala marknaden - Centraltirgus. Här hittade man det mesta. Inuti de gamla zeppelinarhangarerna var det saluhallar & utanför fanns det massor med varustånd med bland annat frukt & grönt, kläder, hemstickat, blommor.


 

Kommentarer:

1 Klara:

Tack för alla fina bilder & tips i Riga. Vi ska dit senare i höst, så nu känner jag stor inspiration inför vår resa! :-)

2 Anna:

Riga verkar vara en jättemysig stad! :-) Smart att göra upp en plan när man har lite tid på sig. KRAMISAR

Kommentera här: