Drömmarna grusades...

Igår åkte jag & en vän på jakt efter nya köksmöbler till oss. Jag kom hem på 8 nya köksstolar, men inget bord. Dock hittade jag två tänkbara. Min dröm var ett vitt högblankt bord i måtten 180 x 100 cm, utan skåra för iläggsskiva & ett fyrkantigt ben i varje hörn. Alla mina drömmar grusades efter ha pratat med olika möbelförsäljare. Alla var faktiskt eniga! Högblanka bord blir lätt repiga & då är de inte fina. Bordsben kant i kant på bordsskivan i hörnen ger inte samma stabilitet som när benen är några cm in under bordskivan. Det är svårt att hitta stora bord utan iläggsskiva. Puh! När jag äntligen fått med mannen på att köpa ny köksmöbler... De borden jag nu har hittat är vitlackade, men ej högblanka. Benen en bit in under bordsskivan. Måtten är 180 x 90 cm. Dock måste jag vänta drygt två veckor på det ena & ända till 28 maj för det andra (som jag tror att jag hellre vill ha...).

Idag har jag monterat ihop stolarna. De första fyra gick hur smidigt som helst! Sedan blev de två nästkommande sneda. Ett av benen nuddar inte marken på varje stol :-(!. Det är stolarna Gilbert från Ikea. Ringde till Ikea & frågade om jag gjort något monteringsfel eller om det var fel. Eftersom jag hade monterat fyra stolar innan, så borde det ju inte vara något monteringsfel. Har skruvat om, bytt ben med andra stolar - men inget hjälper. Dessutom såg jag nu när jag fotade benen att ett var rostigt!! Det ska tydligen inte vara enkelt att byta möbler!! Snart kommer middagsgäster & då ville ju jag ha alla stolar i bra skick! Kanske får vi ändå sitta på de gamla stolarna ikväll :-(! Jag har provsuttit många stolar innan jag fastnade för dessa Gilbert!

Någon som har något bra tips om det blir så här när man monterar stolar?? Snälla dela med er i så fall. För om jag har gjort något fel eller om jag kan lösa det hemma vore ju det det bästa. Har ju ändå drygt 5 mil till närmaste Ikea...



Så här såg det ut på den ena stolen, med skillnad från en OK stol.




Så här stor var skillnaden på den andra stolen! Ännu mer som
ni ser! Dessutom är det vänstra stolsbenet rostigt i nerkant!!




Som ni ser i bakgrunden, så behöver även bordet bytas ut!!
Jag ska måla barnens stolar svarta, när vädret ute blir målarvänligt.
Golvet & övriga köket är en stor dröm att få renoverat, men i
brist på det just nu känns nya köksmöbler otroligt välkommet!!!



Kommentarer:

1 Snusans Inredningsblogg:

Äsch vad trist när det inte blir somman tänkt sig. Hoppas det ordnar sig med stolarna.

2 ina:

Hur surt det än känns, hade jag faktiskt åkt till IKEA och bytt ut stolarna.....

Men snygga var dom! :o)

Det är alltid roligt att förnya hemma, jag går också i drömmar om ett nytt kök, och köksgolv...men men....



Önskar dig en härlig kväll!

/Ina

3 pysseliten:

tråkigt och inte kul att åka tillbaka men det måste du ju , Du får mellan landa hos mig på en fika om du vill :) Jag är ledig på onsdag :)

4 MissStorm:

Kul med nya stolar! Även om det är en del bök innan de är på plats. Har svårt att tänka mig att du monterat fel så du får nog åka och byta... :/ Men snyggt kommer det att bli!



Kram

5 Fia:

Tråkigt när det strular, ett tips som kan funka men det är inte säkert. Du får be någon sitta på stolen när du drar åt skruvarna, vi brukar få det att funka 9 av 10 ggr så det kan vara värt det.



en liten detalj, vi har sålt rätt mycket bord från en firma som heter Torkelson som har benen nästa ända ut och vi har aldrig upplevt att dom är mindre stabila, inga reklamtioner hittils och jag har jobbat där i 7 år men håller med övriga om högblankt.



Men det gäller att testa dom vita borden oxå - dom måste vara uv lackade annars blir dom oxå repiga...



Här är ett bord vi har sålt mycket av -



http://www.torkelson.se/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=14



kanske kan vara något! Lycka till

6 Anna:

Hej min vän!

Gilbert är jättesnygg så jag tycker att du gjort ett utomordentligt bra val när det gäller stolar :-) Trist bara att det skulle strula... Jag hoppas att du får till det utan att behöva åka och byta. Dina pojkar ser ut att ha jättefina stolar också. Något liknande skulle jag kunna tänka mig till mina flickor.



Jag hoppas att du hittar drömbordet snart också! Ha en skön dag! KRAMISAR I MASSOR

7 InneoUte-Malin:

Usch vad trist. :-( Måste dock tyvärr säga att det inte är någon ovanlighet att IKEAs saker inte riktigt håller måttet. De brukar ju vara generösa med byte - men det hjälper ju inte när man vill ha sakerna NU. :-)



Måste säga att jag tror att det skulle vara snyggt att måla ert bort vitt istället för att köpa nytt. Lämna in det för lackering... Kan bli coolt!

8 StinaTooMuchInspiration:

Jag har också köpt Gilbert och hade inga problem med monteringen så jag kan inte hjälpa dig där. Men jag kan berätta att jag är jättenöjd med stolarna, de är riktigt riktigt sköna att sitta i! Så hoppas du blir nöjd till slut :)

Kommentera här: