Matbord - matt eller högblankt???

I söndags var vi hemma hos vänner på middag i deras NYA kök! SÅÅÅ SNYGGT! Fick faktiskt gåshud på armarna... (Ja, jag erkänner - jag är nog lite skadad av det här med inredning... Men det står jag för!!!) Suget att få göra om vårt kök växte med 100% & det var stort redan innan... Men tyvärr har vi andra saker som behöver fixas först, så jag får drömma vidare. Dock skulle vi kunna byta ut vårt köksbord, för bara det skulle göra stor förändring. Jag vill ha ett vitt bord med plats för tre svarta stolar på varje sida. Dessutom vill jag ha utan delning mitt på bordet (skarv alltså). Hittade ett jättefint bord på Mio - Story! Det kostar 3950 kr & är i vit högglanslack. Har dock sett flera möbler som är just i vit högglans & de blir inte snygga när det kommer en repa eller märken i bordet. Och köksbord - framför allt när man har små barn - ska ju tåla lite. Var på Ikea igår & hittade då bordet Grimle. Det kostar 1795 kr. Alltså mer än halva priset mindre & är i vit matt melamin. Så nu undrar jag om några av er har något av dessa bord? Jag skulle gärna ha en liten "recension" på om ni är nöjda eller inte.



Matbord Story från Mio.

 
Matbord Grimle från Ikea.



Vill du vinna ett superfint Mon Amie set från Rörstrand? Klicka på bilden nedan, för att komma direkt till tävlingen som jag - Dahlarna - har i samarbete med DesignOnline. LYCKA TILL!




Kommentarer:

1 Annelie:

Ett hett tips är att kolla blocket och sedan måla det själv om det inte redan har rätt färg. Vi köper mycket furumöbler och målar dem vita. Superbilligt och supersnyggt. Sedan är det ju lätt att spackla och måla på ett lager till om det blir hack och repor.

2 Malin Björling:

ärligt talat så finns det nog inget trämaterial som tål tryck av bestick och liknande. Vi har en Superelips och det är så fula märken i bordet på kanterna och uppepå och vi har inte ens barn !!! Tror du jag vill gråta varje gång jag tittar på bordet ?!!! Så sådana där nya plastmtrl typ corian tror jag håller fint men det kanske man inte gör i bordform?

3 Mari:

Verkar som inte IKEA vita möbler håller måttet på långa vägar när det gäller att bli repiga. Mitt soffbord är en katastrof, köpte det så och killen visst knappt själv hur det blivit så.



Dotterna har samma problem men det gäller nog de mesta vita möblerna vart man än köper dem.



Ska skicka iväg min bordsskiva på lack hos en lackerare då blir det andra ytor minsann.



Ha en bra dag och kramen!!

4 Brunkullan med Mosipperötter:

Alla bord blir repiga förr eller senare. Trä eller laminat spelar ingen roll. Matta eller högblanka spelar inte heller någon roll.

Köp det bord som tilltalar dig mest:)



Båda var snygga tycker jag. Och om ni använder snygga underlägg skyddar ni bordet lite extra vid måltid.

En bekant hade under småbarnsåren en rätt stor plexiglasskiva på bordet där minsta barnet satt, så kunde hon hacka med besticken bäst hon ville:) Ett tips kanske?



Susanne

5 Anna:

Åhh... jag är också så sugen på att göra om i vårt kök, men det var ju relativt nygjort när vi flyttade in så det kommer nog inte på fråga än på ett tag. Då tänkte jag precis som du att ett vitt matbord skulle piffa upp och jag har också sneglat på Grimle. Det ser i alla fall jättesnyggt ut på bild! Jag ska följa kommentarerna här för att få läsa fler omdömen om det.



Ha en jättebra tisdag! KRAMISAR I MASSOR

6 InneoUte-Malin:

Jag tror inte heller att det spelar någon större roll repmässigt - båda lär nog bli märkta av barnen. :-) Jag hade kanske kört på det billigare för att kunna byta ut det mot något dyrare om några år när reprisken är mindre. Så tänker vi göra. :-)

7 Therese - Lurans blogg:

Hej såg i ett tidigae inlägg att du köpt smyckesträd på Åhlens, tänkte bara flagga för att Dollarstore har exakt likadana (jag har jämfört) fast MYCKET billigare!!! Värt att kolla kanske? Trevlig dag från en läsare som är dålig på att lämna kommentarer, men som ofta ramlar in här...

8 Linda:

Vita möbler i all ära men tyvärr så har jag mest hört negativt om dom. Oavsett om det är dyrt eller billigt. Men visst är det snyggt.

Ses på torsdag, kram

9 Mrs. b:

Har tyvärr ingen koll på just dom borden.

Vi har ett gammalt massivt träbord från ikea då vi inte hunnit fundera på något annat. Nu när barnen är små är det rätt tacksamt att slippa tänka på att bordet kan ta skada, denna går ju att slipa om :-)

10 Helen:

Hejsan. Skulla bli jättefint med ett vitt bord hos er. Ta det billiga och lägg på ett lager båtlack. Kanske kan funka. Kan ju vara värt att ta ett budget så kan du köpa annat om det inte funkar. Kramiz

11 fru Sätterlund:

Story är sååå snyggt, har det på min önskelista :)VAd kul att vi har samma favoriter :)



Har också funderat på det där med repor men vad gör man? Vi har vit vaxduk över vårat repiga vita bord idag men då försvinner ju det snygga högblanka som är på ett Story...



Ha det gott,

Kram Therese

12 Fyraihuset:

Vi har ett vitt bord ifrån Mio Plaine det det och det är inte optimalt med små barn. Det är jättefult i lacken där vår lilla son sitter. Jag vet inte hur gamla dina barn är men jag skulle vänta tills de är något äldre, trist om det blir repigt på en gång.



Mios kvalitet är nog bättre än ikeas skulle jag tro.



/Nina

Kommentera här: