Leila-muffins!
Mmmm - vad kan vara mer smaskigt en lördagsfika än nybakade Leila-muffins?! Denna variant heter Blåbärsmuffins med crumble. Kan verkligen varmt rekommendera dessa underbart goda muffins. Jag gjorde några med bara hallon i också... Leilas "A piece of cake" är verkligen en underbar kokbok. Så otroligt fin bara att bläddra i.
Muffinssmet grundrecept (det blir 6 stora eller 12 små):
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
5. Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till garneringen.
6. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
7. Strö lite crumble på toppen av varje muffins och garnera med några blåbär.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
På måndag börjar en ny kanonfin tävling här på bloggen! :-)
Mmm... vad goda de ser ut! När vi gifte oss hade en av mina vänner bakat Leilas cupcakes med hallon i. Supersmarriga!
Hur har ni haft det hittills i helgen? Vi har haft det lugnt och skönt, men även lite trots från snart tvååriga tösen och det tröttar ju ut en del... Ha en riktigt skön kväll! BAMSEKRAMAR