Vit amaryllis!

Nu har jag fått min livs första amaryllis! Borde såklart ha haft en för flera år sedan, men det har liksom aldrig blivit av. Fick denna superfina vita amaryllis med tillbehör förra helgen av goda vänner. När de överlämnade den sa de att det var en pensionärsblomma ;-)! Vad tycker ni, är det är pensionärsblomma? Jag är iallafall oerhört glad för min första amaryllis & jag tycker att de vita är så vackra! Nu hoppas jag att jag ska kunna sköta den ordentligt, så att den håller sig fin länge! Bredvid amaryllisen står den nya Björkefall ljusstaken med ljuset som min 6-åring stöpte i skolan förra veckan. Gissa om han är stolt över ljuset, som dessutom fick plats i nya ljusstaken :-)!!







Jag vill passa på att gratulera en kär bloggvän på födelsedagen idag!
Vi har aldrig träffats irl, men jag hoppas att vi snart har möjlighet att göra det!
STORT GRATTIS på födelsedagen tomteboanna! KRAM!
Hon har bl a fått den ursnygga IKEA PS MASKROS lampan i present.
Den vill jag med ha :-)!



Kommentarer:

1 Malin:

Fiiint! Har faktiskt också mitt livs första amaryllis i år. Vet att också har tyckt att det är en tantblomma. Finns ju två alternativ då: antingen är det ingen tantblomma längre eller har man själv gått och blivit tant. ;-) Jag tror stenhårt på det första. Fint är det i alla fall.

Kram Malin

2 Anna:

Åh, jättetack kära bloggvän för grattishälsningen! :-) Vad gullig du är! Jag hoppas också att vi får möjlighet att ses irl snart :-) Det får vi se till att styra upp!



Jag tycker absolut inte att amaryllis är någon tantblomma. Den vita är särskilt snygg tycker jag! Vilket fint ljus sonen stöpt. Det passar perfekt ihop med Björkefall och din nya vackra blomma. Nu väntar alldeles strax tårtkalas. Ha en skön kväll! BAMSEKRAMAR och tack igen :-)

3 Mrs. b:

Fint! Men att det skulle vara en tantblomma har jag då inte fattat - amaryllisar som är så vackra!

Vilket fint ljus han stöpt - ser alldeles perfekt ut.

4 Brunkullan med mosipperötter:

Grattis till vinnaren i tävlingen!

Grattis till din vän, och utan amaryllis ingen jul..hihi...pensionärsblomma eller ej;)



Susanne

5 Linda E:

Ingen tantblomma vad vore julblomster utan amaryllis. Ska testa en vit nästa år den var jättefin. Beröm sexåringen för det fina ljuset. Kram

6 Proforma - Irene:

Att Amaryllis skulle vara en tantblomma har jag aldrig hört!! Finns inte mycket som slår dom... och särskilt de vita, på jul! Jag brukar köpa i snitt, dom står nästan 2 veckor. Hälsa sonen att han stöpt det perfekta ljuset!

Kram

7 Monkan:

Tantblomma, det var det värsta jag har hört. Den vita i alla fall är väl värsta trendblomman bland bloggare.



Jag har köpt de senaste 2-3 åren, hmmm, kanske är en tantblomma ändå då ;-) men bara fått tag på röda så i år gjorde jag nåt som jag aldrig trodde skulle kunna hända, köpte lökar! Det började lite knasigt, minst sagt, kunde kanske gått bättre med liten aning gröna fingrar... men till slut så fixade naturen till det :-)

http://pysslaosyssla.blogspot.com/2009/11/miraklet-i-krukan.html



Vad fint du dekorerat din amaryllis, vilken fin ställning.



Vilket superfint ljus sonen stöpt och det passar perfekt i Björkefall ju. Gissar att det är ett ljus som inte ska eldas i första taget :-)

8 Synne:

Opp amarylis, vakna min lilla. Vädret är stilla, luften sval....



Visst är de vackra. Jag gillar de vita och de som har två färger. De röda är inte så fel heller, men allt behöver ju inte vara rött.

Den ljusstaken var ju som gjord för sonene handstöpta ljus.

Vackert blev det.



Här faller snön. Det ligger ett tjockt vitt täcke på backen nu. Hoppas det ligger kvar till efter jul.



Jag önskar dig en fin onsdag nu.

Kramen Synnöve.

9 Nilla:

Vad vackert! Jag gillar vita blommor och jag gillar amaryllis! "Pensionärsblommor" är väl förresten trendigt? ;-)

10 HUSnrNIO:

Jag tycker det är vackert med Amaryllis i synnerhet vita! Björkefall är en självklarhet här hemma också. Så fin så:) Ha en trevlig onsdag.

11 Maria:

Absolut inte någon pensionärsblomma, det är det pelargoner som är. Speciellt inte med den variation man kan få på amaryllisar. Jättevackra blommor som jag börjar bli allt mer och mer intresserad av. Väntar på att min sista amaryllis för året ska slå ut, vet nämligen inte hur den kommer se ut ... Den första som slog ut såg ut såhär: http://grattbo.blogspot.com/2009/12/blommande-amaryllis-nummer-1.html

12 Anneli:

Amaryllis är absolut den finaste julblomman! Tyvärr så är jag allergisk och kan aldrig ha några julblommor :-(

13 Mari:

Har faktiskt aldrig heller haft en sån men är ju snart pensionär:-) så det kanske är dax.



KRAM!

Kommentera här: