Grovkök - före & efter!

I höstas gjorde vi om vårt grovkök - vardagsentré & tvättstuga. Allting kastades ut, förutom tvättmaskin & torktumlare som precis var nyköpt. Planlösningen blev densamma, men med lite annan förvaring & finesser. Framför allt så är allt NYTT & FRÄSCHT - till skillnad från innan... Har tidigare visat badrum 1 och badrum 2 med före & efterbilder. Här kommer nu vårt grovkök på samma sätt! (Klicka på de små bilderna för att få dem större)

Väggarna har fått en vävtapet, som har målats med en ljusgrå färg. Taket & alla lister är vitmålade. Det blåa plastgolvet är utbytt mot mörkgrått klinkers. Ytterdörren passade vi också på att byta ut. Prioritet ett var att det skulle bli ljusare & ha bra förvaring. Eftersom allt mörkt trä är vitmålat blev det ju ljusare. Taklamporna är kraftigare + att vi har satt in en ljusramp ovanför diskbänken. Bänken under fönstret är avkortad och så har vi satt högre ben på för att få en bättre arbetshöjd. Då fick det även plats med tre små lådor fästa på undersidan av bänkskivan. Tvättmaskinen ställdes på en förhöjningssockel för att få plats med träningsskor (grymt bra!). Dessutom blev ju arbetshöjden bättre. Istället för hatthylla & skohylla köpte vi en garderobsstomme & inredde med skohyllor & hängare. Två svarta lådor för vantar & mössor passar fint på översta skohyllan. Den stora garderoben med dörrar utrustades med en utdragbar skohylla. Suveränt! Köpte en mörkgrå dörrmatta på metervara som vi skar till så att den passade perfekt. En annan liten kul effekt är strykbrädan som finns i en låda. Skönt att slippa dra fram hela stora strykbrädan varje gång! Det tog oss sex år innan vi gjorde om detta rum - men nu fick vi det precis som vi ville!!!



         

         

         

         

              

         

              

              

              

                     

              

Nu väntar vi ett tag med mer renoveringar... Har så många drömmar... Men det ska finnas tid, pengar & kraft att göra det också!!!

Kommentarer:

1 Sandra:

Jag älskar att titta på din före och efterbilder. Ni har verkligen en härlig inredningssmak. Kram Sandra

2 Petra:

jag håller med Sandra. Jag gillar oxå er stil och smak.

Före och efterbilder är alltid kul, tycker jag.

jättefint.

kramizar

3 Ellas Inspiration:

Jättesnyggt ni har gjort! Verkligen smakfullt! Jag skickar dig ett litet mail ang. din fråga... Ursäkta dröjsmålet! Kram Karin

4 Snäckan:

Jättesnyggt!! Och ett klart lyft från den hemska rutiga tapeten och det hemska furutaket. Me like vitt!

5 Anonym:

Hej! Vilket sammanträffande. Jag & gubben har planerat att göra i ordning en garderob i tävttstugan för ytterkläder o lite skor. Vi vill inte har för mkt sånt i hallen då den är knepig.
Ni ha rju gjort det perfekt. Tyvärr kan jag inte klicka upp bilderna men ska in & kika igen senare i dag. :) Det står att det är utdragbara skohytllor, perfekt ju. vart har ni köpt dom??!

Ha en bra dag! Mvh Malin Inspiration & design

6 Anonym:

Länkade till dig, hoppas det är ok? :) /Malin Inspiration & design

7 Anonym:

Hej! Jag , Malin igen. Terroristen. ;) Måste fråga, hur gjorde ni där kaklet var tidigare. Ser ju nästan ut som härdat glas. :) Kunde klicka upp bilderna nu. :) Vilket lyft det blev av er groventré. Nu blir jag ännu mer sugen på att fixa i vår tvättstuga. :) Bara lite annat som ska göras först bla gossens rum. :) Man vill så mkt på en gång men precis som du skriver så krväs både kraft , tid & ekonimi. :)

Mvh Malin Inspiration & design

8 Pethra på Inredningsbloggen:

Vad fint och vet Du vad? Jag tror ni har samma klinkers som vi har i hallen och badrummet, det bruna. :-)Åh, så bra smak vi har! ;-)

9 Pethra på Inredningsbloggen:

Vad fint och vet Du vad? Jag tror ni har samma klinkers som vi har i hallen och badrummet, det bruna. :-)Åh, så bra smak vi har! ;-)

10 Anna:

Så snyggt och praktiskt ni har fått det! :-) Vad har ni använt för grå kulör till väggarna? Vi har funderat på att måla grått vardagsrummet i huset vi flyttar till i sommar, men jag velar lite fram och tillbaka... Kram Anna

11 Emma:

Oj, så fint det blev. Måla dörrarna vita också så blir det ännu ljusare! /Emma

12 Karin:

Jättefint och fräscht!

13 Linda:

Jag råkade snubbla in på din sida av en ren slump och jag har läst några av dina blogginlägg - det märks att du gillar att skriva :D

Kommentera här: