Tzatziki
Ni behöver:
1 liter Naturell Yoghurt 0,5%
1 gurka
vitlöksklyftor efter egen smak
salt
grovmalen svartpeppar
Jag låter 1 liter Naturell Yoghurt 0,5% (bild 1) rinna av i kylen några timmar. Häll upp yoghurten i två melittabryggare med kaffefilter i (bild 2). Ställ sedan dessa i kylen, så att de får rinna av. Beroende på hur tjock tzatziki du vill ha, desto längre tid behöver den stå i kylen. Jag brukar skära bort "kärnorna" i mitten av gurkan (bild 3), eftersom de består av så mycket vätska. Sedan river jag en gurka på grova sidan. Jag använder inte skalet, utan river bara ner till det (bild 4). När jag har rivit gurkan låter jag den rinna av i en sil (bild 5). Jag lägger i den avrunna yoghurten i en skål & tillsätter den rivna gurkan, salt & grovmalen svartpeppar (bild 6). Sedan pressar jag i vitlök. Jag brukar ta en till två klyftor, beroende på klyftornas storlek. Men jag vill inte att det bara ska smaka vitlök. Alltså vitlök efter eget önskemål. Tycker man att tzatzikin blir för tjock, kan man hälla tillbaka lite av vätskan som blir från den avrunna yoghurten. Det är sååå enkelt & så underbart gott! Klicka på bilderna så blir de större!
Bild 1. Bild 2. Bild 3.
Bild 4. Bild 5. Bild 6.
LYCKA TILL!
Ska snart iväg med stora sonen, en väninna & hennes dotter till RIX FM Festivalen. Ska bli kul att få se Ola, Brolle, Alcazar, Amy Diamond, Velvet, Nordman etc live. Tyvärr är himlen genomgrå, så ett stort regnoväder är kanske att räkna med. Bara att packa med regnstället! Dessutom kom IKEA-katalogen hem i min brevlåda idag... Så ikväll blir det bloggpaus... Men jag kollar runt på era bloggar imorgon! KRAM!!!
Tack för receptet. tzatziki är såå gott:-)
Hoppas ni får en trevlig kväll och att regnet håller sig borta.
Kram/jenny