FotoTriss - siffror!

Andra advent! Nu är det verkligen inte långt kvar till lucia & till jul! Så mysig! Idag är det simskoleavslutning för båda killarna. Denna gång får föräldrarna titta på - så det ska bli kul att se hur de har utvecklats under terminen.
Dagens Fototriss har temat siffror. Helena har idag valt mitt förslag på tema! Vad kul! Dock var jag ju inte alls förberedd på det & några sifferfoton trodde jag inte att jag hade. Dagen är som vanligt numera grå & regning. Inget vidare fotoväder alltså. Dessutom ska jag ta det så lugnt jag kan idag, så att jag är frisk till 100 procent imorgon när det är dax för jobbet igen. Så när jag letade runt i arkivet hittade jag ju en massa siffror, som jag inte hade tänkt på att jag hade. Nu blev det istället svårt att välja ut vilka & hur jag skulle använda dem. Och eftersom jag har beslutsångest & precis gått upp (ej ätit frukost än, men det börjar kurra i magen...), så fick det bli otroligt spridda siffror i min FotoTriss. Vill du se fler FotoTriss-bidrag klickar du här.

Bild ett är en 7:a från inbjudningskortet till stora sonens 7-årskalas i våras. Han hade fotbollskalas - såklart!!! (om man känner min son så vet man att det är såklart!!!) - & naturligtvis fick vi göra en fotbollströja till inbjudan. Det var helt & hållet min sons idé - jag bara genomförde den! Bild nummer två är från New York & Ground Zero. 11, 2001 är från en bit av en Heros-minnesskylt. En mäktig, sorglig & medmänsklig känsla att stå på Ground Zero. Visade för någon vecka sedan The Sphere Sculpture som stod vid WTC vid terrorattacken. En Bild nummer tre är mitt rumsnummer när jag bodde på Clarion Sign! Detta inlägg finns även på Hotell Sthlm.
Som sagt - spridda skurar på dagens foton! Hoppas att ni alla får en superskön & mysig andra advent!Ni vet väl om att Bloggportalen finns? Det fungerar ungefär som Bloglovin', fast här kan man se vilka som bloggar inom samma områden eller i samma stad! Otroligt kul! Man kan såklart välja favoriter, precis som i Bloglovin'. Lägg gärna till dahlarna som favorit i Bloggportalen & i Bloglovin'. Läs gärna mitt inlägg om detta här.


Kommentarer:

1 akson:

Snygga siffror!

Kan inte låta bli att bli stum av tystnad då jag tänker på vad som skedde den 11 september 2001. Jag vet precis vad jag gjorde den dagen och vad jag gjorde på kvällen. Jag vet min första reaktion, jag trodde det var ett skämt eller något men då jag insåg att det rullade samma film på mer eller mindre alla kanaler på TV'n insåg jag vad som verkligen hade hänt! En fruktansvärd reaktion. Föreläsningen jag var på kvällen, började med att föreläsaren snabbt gjorde en resume över vad som hänt under dagen i USA. Han/hon gjorde också det samma innan alla skringrades och gick hem till sig på kvällen. Men vi var många som stod kvar utanför Folkets Hus och pratade och delade våra tankar med varandra. Några av oss hittade ett kvällsöppet cafe och satt kvar så länge vi fick och det var länge eftersom folk hela tiden kom in och såg bedrövade ut och ville dela sina tankar med andra.Ojdå! Det blev mycket. Jag antar att du redan förståt vilken bild som beror mig mest!

Ha en fin andra Advent!

2 annette:

Kul temaförslag Du kom med,hade inga bra siffror i arkivet, men har fotat siffror nu på morgonen;)11:e september 2001 är ju en dag jag aldrig glömmer så det får bli den bild som fastnar hos mej, känns så fel att säga favorit!!Ha nu en bra 2:a Advent och ta det lugnt;)Kramen //annette

3 Nilla:

Tänk att ha varit där ändå...

Finaste bilder är den sista tycker jag. Det beror nog på de stora tredimensionella siffrorna. Ha en fin dag.

4 Isabels värld:

Finfina bilder!!! Det där med bloggportalen får jag ta och kika på. Verkar bra!Ha en skön söndag du med! kram Pernilla

5 Fröken Mita:

I dag satte du griller i huvudet på mig iallafall, Bilden med nr. 7 tycker jag om. Ha det bra

6 maria_6909:

Bara att höra 11 september 2001 gör att jag får rysningar längs ryggraden. Ofattbart att människor kan göra varandra så illa bara för att man vill! Så den bilden får min röst idag!

Men gillad dina andra bilder oxå, smart att göra inbjudingskort som ser ut som fotbollströjor! Den idén ska jag spara!

Önskar dig oxå en mysig 2:a advent! =) /maria_6909

7 ursula:

fina bilder. de berör på väldigt olika sätt ..

mittenbilder väcker tankar jag inte vill ha idag så jag försöker putta undan dem och väljer inbjudningskortet.. hoppas det var ett härligt kalas!

8 Mikaela:

Som alltid roligt att se din fototriss :) Kul att detta var ditt förslag till tema också!

9 Pialotta:

Absolut, här finns det siffror i massor.. själv väljer jag din trea här:-) Mycket kul vinklat.. gillar ju vinklingar som du kanske vet;-)

ha de fint i simbassängen då:-) Tingeling/Pialotta

10 annette:

Visst är Du på rätt väg, bor i Skarphagen, och var på Ok och tvättade bilen;)Men priset på bensin var lägre på Jet;)Kramen //annette

11 isabels värld:

Ha ha ha... vilken koll man har... not. Var tvungen att gå in och kika och nu vet jag vad bloggportalen är för nåt. Får nog gå in igen och uppdatera mig lite på den sidan =)Tack för din supersnälla ord inne hos mig!!! Växte flera meter =)

12 Jah Hollis:

Fina bilder med en historia bakom var och en. Den 11 september 2001 glömmer man väl inte i första taget.

13 Helena/Bildbloggerian:

Jag gillade siffer-temat från början, men har gått och småhållit på det ett tag =) Idag var det dock dags, och det verkar som deltagarna gillar det!11 sepbilden berör, men hotellsiffrorna blir min favorit!

14 Mikaela:

Tack :) Mina klädnypor är köpta på "Systrarna Gren" i Danmark.. men den finns väl i vissa svenska städer också tror jag. Klädnyporna föreställer ju inte bara granar utan även annat som hör julen till. Egentligen ska man väl hänga paket till barnen så att de får en varje dag fram till jul men men.. jag ville ha en ändå ;)

15 Lissen:

Min favorit blir din killes kort till födelsedagen. Din omsorg som mamma att han skulle få ett trevligt kalas! Ha en skön andra advent!!!

16 Carro5344:

tvåan blir min favorit. Nyttigt att komma ihåg hur livet ändrades för många människor

17 klara:

vad häftigt med ett sånt indjudningskort. Det är sånt jag aldrig kommer på..

Favoriten blir tvåan.

18 lilalili:

Inbjudningskortet blir min favorit - tycker mycket om idén.

Fortfarande gör det ont att tänka på den 11 sept.

Kramis till dig!

19 Avsändare Margareta:

Kul inbjudningskort med dagen till ära 7an som tröjnummer. Den dagen och det året glömmer vi aldrig, i alla fall inte jag, vet precis fortfarande vad jag gjorde den dagen och stunden när jag fick veta delar av det som hänt. Det är detsamma med mordet på Olof Palme, där kan jag redogöra än mer.Kul att spara på ett rumsnummer, till framtida minnen./Avsändare Margareta G

20 SysterLilli:

Aha, så det är du som är boven i sifferdramat! Grattis! :)

Härliga bilder bidrar du med också. 11/9 2001 glömmer man ju inte i första taget, kommer alltid att finnas i minnet. På Clarion Sign jobbade min man ett tag, jag hoppas du hade bra TV-bild, annars har han slarvat. ;) Favoritbilden blir ändå inbjudningskortet, så roligt och fint i all sin enkelhet. :)

21 annica:

Bra tolkningar alla tre! Min favorit blir dock sverigetröjan. Ser på innebandy just nu:)

22 Vera:

Kul att det blev "ditt" tema den hàr veckan. Gillar dina kort, det sista àr riktigt hàftigt sà det blir min favorit. 11/9 àr ocksà speciellt, fint!Ha en trevlig andra advent!Kram fràn Toscana

23 MO:

Ja nu är det inte långt kvar tills det är julafton, tiden rusar på...men mysigt är det.

Härliga siffror o bra tolkningar såklart. Cool fotbollströja, till en cool kille... :)

Ha en skön avdra advent, kramar

24 Fia:

Bilden på namnen på offren från 11 september berör ända in i hjärtat. Den bilden får min röst här idag.

25 veronica-ifokus:

Mitten bilden på offren högg till i mitt hjärta, och vinner för mig i dag!

=)

26 Designtjejen:

Vad fina korten var!! Så bra med ett fotbollstema. Han måste ha varit jätte förtjust i dom!!???

Åh.. hero skylten fotade jag också när jag var där. hemskt att tänka på det tycker jag...

Hoppas att du har haft en mysig helg! Jag har haft besök hela helgen. Blivit sena kvällar så jag är lite trött nu.. tihi

Kramis i massor

27 Helena:

Mitten berör en verkligen. Det får bli min favorit.

Ha det gott.

28 Trebarnsmamman:

Kalaskortet var verkligen jättefint!

29 Proforma:

11 september... det är väl en sådan händelse som alla vet var de gjorde när de fick reda på vad som hänt. Jag vet precis var jag var... vid hållplatsen när min dotter ringde och berättade.

Har dessutom släktingar som bor i NY när det hände så vi fick en verklighetsbaserad historia berättad. Så fruktansvärt!

Så denna bild blir den jag väljer.30 Veronica:

Som så många av de andra kommentarerna tänker jag också på 11 september. Annat är svårt när man ser bilden av Hero-minnesskylten. Och som alla andra så minns jag också exakt var jag var när jag hörde. Och jag minns hur jag hela kvällen satt och kollade tv:n och försökte förstå vad som hade hänt. En mycket rörande bild.Hoppas du har haft en trevlig andra advent :)

31 imsy:

Jag tyckte ditt förslag med siffror verkade så lätt. Men det var det ju faktiskt inte. Jag röstar på 11 septemberbilden eftersom den påminner om en av mina bilder. Vi har tänkt lite lika.

32 Mats:

Inbjudningskortet - vackert och...hmmmm...inbjudande!

33 Ninni:

Inbjudningskortet är min favorit! Den 11 september 2001 kommer jag aldrig att glömma tror jag, vem gör det?

34 Carina:

Jag tror jag tar in på hotellrummet ;)

35 Anna:

Hej,Roligt att du föreslog siffror som tema. :-)

Jag har fotat antika siffror. ;-)Fina bilder du har i veckans siffertema. Som övriga har skrivit berör bild nummer 2 mig mest också och det är den jag väljer, även om de andra bilderna är fina de med.Ha en trevlig vecka!

36 Jah Hollis:

Tack för din kommentar.

Min mittbild är tagen vid Smygehuk och kollar man noga kan man även se att det är 31,4 mil till Berlin. Så Stockholm känns lite avlägset där. :-)

37 Ina:

Nr 3 är fin den får min röst

38 J o h a n n a - Inredning & pyssel:

Vilka fina siffror! Va roligt att hon valde ditt tema! Mitt bidrag kommer senare under dagen.

Hoppas att du haft en mysig helg!

Svar: Swedish Design har fått tag på mig, så vinsten är nog på väg hem till mig =) Jag säger till när jag har fått den.

Ha en toppen dag! Kramar!

39 paula:

Hej Fina siffror minnes tavlan fin. Men inbjudningskoret vinner gillar lite annorlunda sakaer....Tack för kommentaren hos mig. Hoppas din helg var lika bra som min.

40 Jessica:

Kul tema du valde:)Bild nr 2 blir min favorit. Gillar alla tre men den berör lite extra.Ha en bra vecka!:)

41 åsa gillar rosa:

Fina bilder, jag gillar ditt inbjudningskort bäst. Väldigt fint, ska spara den idén till lille D blir större......

Ha en bra vecka!

42 Lena:

Att se till att barnen kan simma är bra!Ha en fin start på nya veckan!

43 Livet i byn:

Svar: Formen kostar 49 kr. Jag kan kolla i morgon om det finns någon kvar. Jag vet inte om de hinner skicka innan lördag. Men i värsta fall kan jag köpa en åt dig och skicka om det finns kvar. Vi kanske kan byta mot något fint strössel om du har kvar sådant juligt?~Livet i byn

44 Kurator Pia:

Hej du Dahlarna! tack för din kommentar igår hos mig!! Dina siffror berör! Blir ff stum av fasa! Ha en ljus och härlig vecka!

45 Zippo:

Fin fin triss.

Den sista blir favorit för dagen.

Ha de./Zippo

46 En Autografsamlares Värld:

Snygga bilder men den sista måste nog bli min favorit

47 Johanna:

Cool blogg du har!

Kram

48 Famos/Menageriet:

Jättefina bilder!

7:an är favoriten. Andas glada skratt och många presenter.

Ha det så gott!

49 Erik:

Du har hittat ett nummer/datum som ger mig kalla kårar. 11 sept 2001 var en dag då terroristerna gjorde något förskräckligt. Precis som bomberna i Madrid och senare London... otäckt. Går ju inte riktigt att skydda sig? Bara hoppas att inget händer när man själv är ute på någon resa.

Ditt foto får mig att minnas. Först trodde jag det var någon actionfilm, jag tog det som en fantasi, eftersom tv:n jag såg på inte hade ljud. Men så gick allvaret, sanningen in. Usch. Men fotot är väl mer en namnskylt, på sätt och vis... Du kan ju i alla fall använda den igen om detta med namn kommer upp i något fototema.

Hotellrumsdörren med 369 (trevliga siffror) ser läcker ut. Har aldrig själv bott på något "roligt" hotellrumsnummer.

Rolig inbjudan till sonens 7-årskalas. Kortet säger vad det handlar om.

11 september tar tag i mig, anar hur det kan kännas att besökt platsen, men väljer ändå rumsnumret. Den är roligare :-)

Kommentera här: