Bästa någonsin!

Hur sammanfattar man den bästa resan ever??? Jag har precis kommit hem efter 12 fantastiska dagar i Tanzania. Vilket land! Vilka människor! Vilka ställen! Vilka djur! Vilken service! Vilken mat! Vilken natur! Vilket bad! Det är svårt att reda i alla intryck & minnen. Känns som jag varit i en bubbla, i en dröm, i 12 dagar. Får nypa mig i armen för att fatta att det är sant det vi varit med om... Jag har så ofantligt mycket bilder, så det är svårt att sortera. Men här nedan kommer några bilder från våra första dagar. 
 
Vi flög först till Kilimanjaro, där vi blev hämtade i våra safarijeepar som vi skulle tillbringa de närmaste dagarna i. Vi hade verkligen världens bästa guider - Davy & Donath. Första natten bodde vi på ett hotell i Arusha. Att komma ner till frukost i shorts & linne & sitta ute i värmen & äta färsk frukt & nygräddade pannkakor var helt märkligt på nyårsafton. Men underbart!! Vi åkte en stor del av dagen genom Tanzanias städer, landskap & små byar. Vi stannade i en massajby, de & vi dansade & hoppade, vi besökte deras hem & fick höra intressant om deras liv. Spännande upplevelse! Vi kom till slut fram till Ngorongoro Crater & Ngorongoro Sopa Lodge där vi firade det häftigaste nyår ever. En elefant strosade dessutom omkring utanför vår balkong & vakter eskorterade oss till & från rummen pga de vilda djuren så nära inpå.
 
 
 
 
 
Ovan en vy över Ngorongoro Crater! Mäktigt att se ovanifrån, när vi skulle ner i den dagen efter. Nedan de bästa guiderna man kan tänka sig - Davy & Donath! THANK YOU DAVID & DONATH - YOU ARE THE BEST EVER!!!
 
 
 
Nyårsdagen & 2016 års första dag tillbringade vi helt & hållet i en safarijeep. Vi var nere i Ngorongoro Crater en stor del av dagen & såg oändligt mycket djur. Första zebrorna som jag såg var en magisk känsla att få uppleva!! Vi såg här fyra av The Big Five (lejon, elefant, noshörning & buffel). Vi förflyttade oss sedan till Tarangire National Park & där kryllade det av elefanter nästan direkt, bara någon meter från våra två jeepar. Och giraffer! Innan vi kom fram till vår lodge såg vi det femte djuret i The Big Five - leopard! Det var tydligen jätteovanligt att se hela The Big Five på en & samma dag. Så årets första dag blev verkligen något utöver det vanliga - som en dröm alltså!! Vi fick även uppleva en Honey badger (honungsgrävling). Ett mycket ovanligt & farligt djur. Våra guider blev helt till sig, då de aldrig sett dessa live förut. Vi kom tillslut fram till Tarangire Sopa Lodge mitt ute i nationalparken, där vi firade nyårsdagen med pompa & ståt! Wow! Denna dag var nog den mäktigaste i mitt liv! Tack Toppafrika för att ni hjälpte oss att få ihop världens bästa resa!
 
 
 
THE BIG FIVE ovan & babianer & zebror nedan.
 
 
 
 
 
 
 

 
2 januari tillbringade vi hela dagen i Tarangire National Park. Vilken natur! Så skiftande & galet vackert. Kändes som vi åkte in i flera filmer bl a som i Avatar, Lejonkungen, Jurassic Parc, Bröderna Lejonhjärta... Vi såg elefanter i ofantliga mängder, bufflar, antiloper i olika storlekar & arter, giraffer, sköldpaddor, strutsar, lejon & apor. 
 
 
 
En diande elefantunge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nederst i kollaget ovan är de vackra Baobabträden till vänster & det underliga Korvträdet till höger. Nedan solnedgång bakom ett baobabträd!
 
 
 
Denna natt sov vi kvar på Tarangire Sopa Lodge. Dagen efter tog vi oss tillbaka till Arusha, för att ta inrikesflyg till Dar es Salaam. Jag gillar inte direkt att flyga & att sätta sig i ett 12-sitsigt propellerplan gav en stor klump i magen. En fantastisk pilot lotsade oss bland molnen till Zanzibar för mellanlandning & sedan vidare till Dar es Salaam (Tanzanias största stad). Vi åkte sedan en timma transfer & kom till vårt hem för den kommande veckan - White Sands Resort. Det får det bli ett eget inlägg om... 
 
 
 
Arusha är en liten inrikesflygplats, där man checkar in med  papperslistor & en bläckpenna. Boardingpass skrivs för hand. Gaten är typ utomhus & säkerhetskontrollen lite hur som happ. Jag har aldrig flygit i ett 12-sitsigt propellerplan tidigare... 
 
Andra inlägg från vår resa är Dar es Salaam, White Sands Resort & Träning i Tanzania.
 

Kommentarer:

1 ®📧🅱📧©🎋🅰 :

Fantastisk sammanfattning av årets första dagar syrran. Kommer bli ett bra år. Saknar er redan!

2 Stefan:

Wow vilka bilder! Och vilken resa ni verkar ha gjort. Häftigt att få läsa om hur nöjda ni är. Jag blir riktigt sugen på att besöka Tanzania. Du borde skriva reseböcker eller skriva för ett resebolag, så som du smittar med dina ord!! :-)

Svar: TACK Stefan! Kul att du gillar min reseberättelse. Det vore ju såklart en dröm att få skriva för ett bolag eller en bok...
Dahlarna

3 Josahananon:

FANTASTISKT bra sammanfattat! Ja hur ska vi smälta alla dessa intryck?? Kommer leva på denna resa mycket lääääääääääääänge! Kram sis

Kommentera här: