Härlig glutenfri efterrätt
Nu är det dax igen! Två efterrätter på en vecka här på bloggen! Jag lovar, det ska inte bli en matblogg, men jag "måste" dela med mig av dagens efterrätt. Det är så roligt när man provar nya recept & det blir gott! Denna efterrätt är helt glutenfri. Ofta när vi ska bjuda på glutenfritt kommer vi bara på saker som innehåller just det... Därför känns det extra bra när man hittar något som både ser gott ut & är mumsigt att äta! Ikväll bjöd vi på Fryst halloncheesecake med marshmallows & kolasås. Den kräver lite förberedelse eftersom den ska stå fryst ett tag, men annars var den mycket enkel att göra.
Fryst halloncheesecake med marshmalows & kolasås.
400 gr Philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 ägg
finrivet skal & juice av en lime
250 gr hallon
2 marängbottnar
2 dl minimarshmallows
1. Vispa Philadelphiaosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken.
2. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda sedan i det finrivna limeskalet & limejuicen.
3. Lägg en marängbotten i en springform. Bred ut de mosade hallonen på marängen. Tryck sedan ner minimarshmallows i bärmoset. Häll på hälften av Philadelphiasmeten.
4. Lägg på den andra marängbottnen & häll över resten av smeten.
5. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten.
6. Ta ut cheesecaken ca 40 minuter före servering. Dekorera med hallon & minimarsmallows. Ringla kolasås över hela.
Ser jättegott ut..