Citronpaj

Igår kväll bjöd jag på citronpaj till efterrätt. Det var första gången jag gjorde citronpaj, men definitivt inte den sista. Pajen är verkligen fantastiskt god!! Jag har fått flera förfrågningar om receptet, så här kommer det:
 
 

 
Elins citronpaj (Ica.se)
 
Pajdeg:
125 gr kallt smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
 
Fyllning:
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk rivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gör pajdegen. Blanda smör, mjöl & florsocker ordentligt.
3. Tryck ut degen ordentligt i en smord pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
4. Gör fyllningen. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
5. Häll smeten över det heta pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker.
 
Dekorera gärna med lite spritsad grädde, ett bär & en kvist citronmeliss.
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Linnea:

TACK! Här ska bakas citronpaj! :-)

2 Catarina A:

Tusen Tack för att du delar med dej :)
Denna skall jag definitivt göra !!
Ha' en bra dag
Mvh Catarina

Kommentera här: