Italien - Venedig

Nu har vi varit hemma några dagar, efter vår semesterresa till Caorle i Italien. Jag sitter nu brunbränd & glad framför datorn & njuter fortfarande av känslan jag fick under semestern. Härligt! En dag gjorde vi en heldagsutflykt till Venedig, som bara ligger ca 7 mil öster om Caorle. Det var verkligen häftigt att få uppleva Venedig i verkligheten, eftersom man har sett så mycket bilder & filmer därifrån.

 


Detta var vyn vi såg från båten när vi anlände till Venedig. Man ser Kampanilen som står på Markusplatsen & Dodgepalatset (som tyvärr restaureras just nu & som dessutom har klätts in till en del i stora reklamskyltar :-(.)En gondoltur var ju såklart en sak som stod som nummer 1 på att få uppleva i Venedig. Här åker vi med gondolen under Suckarnas bro. Tyvärr även den inklädd i reklamskyltar!Vi åkte under många fina broar & såg otrolig många fina blommande balkonger & verandor.Detta nästan trekantiga hus, påminner mycket om Flatiron Buildning i New York. Dock många storlekar mindre.Vi var definitivt inte ensamma i Venedig denna dag... Dessutom var det en riktigt het dag. Mannen & jag tycker om att besöka städer & går då otroligt mycket. Nu hade vi ju barnen med oss, så då får man uppleva en stad på ett annat sätt. Många glassar blev det i värmen :-)! Här är Kampanilen & Markuskyrkan som står på Markusplatsen.Här är barnen & jag på en liten fin bro :-).

 


Rialtobron var också en av de sakerna vi ville uppleva i Venedig.
Canal Grande - vy från Rialtobron.


Vi fick en otroligt lyckad & trevlig dag i Venedig. Dessutom blev det lite shopping & det blir man ju alltid glad av :-)!

 

Kommentarer:

1 Pysseliten:

Står på jobbet och trånar efter ledigt :) Venedig så häftigt ,fast var det inte dyrt som fn där ??

Jobbar nästa vecka med sen får jag ta ledigt ett par veckor :)

2 Designtjejen/Emmelie:

Gud, så underbart!!!

Kramar

3 Åse - Interiörguiden:

Det ser helt fantastiskt ut!

Kommentera här: