Godisbuffé


Tips för att få en lyckad Godisbuffé:
* För att buffén ska se stor ut, trots tight budget - använd dekorativa saker på godisbordet som fyller ut. Exempelvis blommor, ramar med bilder på godis, lappar med vilken sorts godis det är, ljuslyktor och pappers- eller servettvikningar. Vill man fylla ut med chips, popcorn, nötter & salta pinnar så passar ju det också bra ihop med godis. Eller kanske kakor med godis & choklad i.
* Kanske kan man köpa in av någon grossist direkt för att få ner priserna.
* Om du beställer godis online, se till att vara ute i god tid. Ibland kan ju levernaser vara försenade & det är ju tråkigt att stå utan godis när man bjudit in till godisbuffé! Tänk på att endel godis även väger ganska mycket, så fraktkostnaderna kan bli höga.
* Anpassa buffén efter gästerna & tänk på om buffén ska vara ute eller inne. Har man buffén ute sommartid, kanske inte choklad är att föredra då det lätt smälter.
* Har du ett speciellt tema på ditt kalas, bröllop eller dop - då kan du se till att fixa godis som passar in till det temat eller de färgerna du har som temafärg!
* Använd gärna olika former, storlekar & höjder på skålarna som de olika godissorterna ligger i.
* Smycka gärna skålarna med band i olika färger & former, etiketter, pärlor, blommor eller klistermärken.
* Roligt om man kan matcha in servetter & dukar med temat eller godiset! Likaså inbjudningskortet.
* Vill man inte att barnen eller gästerna ska stå hela tiden vid godisskålarna & äta, kan man förse dem med varsin mindre skål. Då kan då gå & plocka på sig det de önskar & sedan sätta sig någonstans & äta upp sitt valda godis. Sedan kan de ju gå & fylla på efter hand. Sätt gärna på en etikett med namnet på ägaren till godisskålen eller skriv direkt på - så att man kan använda sin skål om & om igen!
LYCKA TILL!
Bilderna & tipsen kommer från Real Simple. Några tips är min egna också!
Nu ska jag gå & ladda för dagens möhippa! Hoppas att ni får en mysig lördag!
Det där var ju nåt för en gottegris som mig! Förbereder kalas inför i morgon men håller mig nog till det vanliga ändå, mat och tårta.
Trevlig helg
Kram