Dubai - Palmön & Dubai MarinaPalm Jumeirah eller Palmön som den också kallas är otroligt imponerande. Jag använde funktionen Panorama för första gången på min Sony-kamera. Häftigt att få med hela Palmön på ett & samma foto. Vi trodde inte att man kunde åka ut på ön om man inte hade bokat rum på hotellet Atlantis, som ligger längst ut på ön med ett stort hål i sig... 

  


Tack vare en missuppfattning av vår taxichaufför körde han oss ända ut! Häftigt! Vilken tur med missuppfattningar ibland :-)! Vi gick inne i Atlantis galleria & utmed en lång del av strandpromenaden utanför. Hett som bara den mitt på dagen, men som tur var kom det svalkande vindar från havet. Vi såg The World & skylinen över Dubai city! Mäktigt!När vi skulle ta oss från udden av Palmön upptäckte vi att det fanns en monorail. Det hade inte stått något om i våra guideböcker. Kul! Så då tog vi monorailen istället för taxi in till Dubai Marina. Mäktig bild över Dubais skyline med Burj Al Arab (Seglet) & Jumeriah Beach Hotell samt hus & strand på Palmön i förgrunden! Bilden är tagen från insidan av monorailen när den åker.Även denna bild är tagen inifrån monorailen. Vackert med det turkosa vattnet, de vita stränderna, de gröna palmerna & sedan de mäktiga byggnaderna runt omkring.  När vi kom till Dubai Marina mötte vi ett gäng tjejer från England. De tipsade om att vi skulle åka upp till The Observatory, högst upp i Marriott hotel (det är byggnaden längst till vänster i bild ovan). Vi sökte upp Marriott & åkte upp till våning 52!! Där låg en restaurang & bar. Borden med utsikt över hela Palmön var lediga & vi fick absolut bästa platserna! Alltså, 52 våningar upp satt vi vår sista dag i Dubai & drack ett glas Chardonnay. Inte fel alls...

Palmön från The Observatory. Man såg även Burj Al Arab från vårt bord.


 

Vi såg även The World! Det är ett nytt projekt som är under uppbyggnad strax brevid Palmön. Ett ö projekt som uppifrån liknar världskartan. Endast en ö är bebyggd idag. Denna konstgjorda ö-grupp såg vi även från vårt hotell.Burj Al Arab på nära håll! Världens högsta friliggande hotell på hela Byggnaden är 321 meter hög & har 28 dubbelvåningar & totalt 60 våningar. Hotellet har inga vanliga rum, utan består av 202 sviter. Den minsta sviten är på 169 kvadratmeter & den största så stor som 780 kvadratmeter. Hotellet är ett av världens dyraste. Man får inte gå in där om man inte har bokat rum. Hotellet är 7-stjärnigt!Helikopterplattan högst upp på hotellet. Här har Andre Agassi & Roger Federer spelat en uppvisningsmatch i tennis!


Nu har ni chansen att vinna ett fantastisk frukostset med Filippa K's nyheter! Klicka på bilden nedan för att komma direkt till tävlingen. Lycka till!Kommentarer:

1 Susanne [Snusans inredningsblogg]:

Vad häftigt att se allt det där på nära håll! Jag har flugit över en gång och sett öarna från ovan. Imponerande bygge måste jag säga. Blir ännu mer sugen på att åka dit när jag ser dina fina bilder.

Kommentera här: