Rosa Bandet 2015

Nu närmar sig oktober, som är bröstcancermånaden. I & med det så lanseras alltid årets Rosa Band. Årets fina Rosa Band är designat av en trio - Mårten Claesson, Eero Koivisto & Ola Rune. Deras egna ord till varför de har valt årets motiv på bandet är:
 
En stor cirkel med en liten cirkel mitt i – kanske den äldsta och tydligaste symbolen för liv och för kvinnlighet? En enkel geometri som förstås av alla människor oavsett språk eller kultur. Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer. På vårt rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i. Ett enkelt mönster och en påminnelse om varför vi måste bekämpa denna sjukdom.”
 
Syftet med Rosa Bandet-kampanjen är att få in pengar till forskning, sprida information & kunskap om cancerprevention & bröstcancer  plus att bedriva påverkansarbete. Eftersom bröstcancer tyvärr finns i min familj, så engagerar jag mig lite extra i det. Bloggen har en egen insamlingssida, men pengarna går naturligtvis oavkortat direkt till Cancerfonden. Rosa Bandet kostar 30 kr & finns att köpa på ICA, Lindex, Apoteket & XL-BYGG.
 
 
I år har Rosa Bandet funnits i 10 år! För varje år har det varit en ny designer eller designergrupp som får det hedersvärda uppdraget att förgylla Rosa Bandet med ett mönster. Här kan ni se alla olika Rosa Band & designers.
 
 
 
Bilderna kommer från Cancerfonden.
 

Kommentera här: