En zebrarandig & en grårandig

Imorgon är det Internationella Downs syndrom dagen (World down syndrome day). Datumet den 21 mars valdes eftersom det är unikt för Downs syndrom med 3 kromosomer 21. För att visa att man bryr sig om allas lika värde, så uppmanas världen att bära två olika strumpor. Alla är vi lika & olika, en del mer än andra, men framförallt är vi alla lika värdefulla! 
 
Härliga 10-åriga Nathea, som har en storasyster med Downs syndrom, startade Rocka sockorna i hela Sverige, då Internationella Downs syndrom dagen inföll på en lördag. Hon ville att vi skulle bära olika strumpor även på fredagen, för att kunna bära dem i skolan & på arbetsplatser. Genom att ha olika strumpor hjälps vi åt att visa att det är bra att vara annorlunda! Nathea vill att andra ska förstå hur roligt det är med annorlunda. Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!
 
Idag bär jag en zebrarandig & en grårandig. Imorgon bär jag också olika strumpor. Egentligen borde jag bära det alla dagar på året, då jag naturligtvis alltid har samma syn - ALLA är lika värdefulla!
 
 
 

 
#rockasockorna #olikastrumporWDSD2015 #WDSD2015 #rockthesocks
 

Kommentera här: