Choklad- & hasselnötsmuffins

Det här med kost är ju självklart helt individuellt. Jag höll mitt mål med 90 dagar utan vitt socker & andra onyttigheter, vilket jag är jättestolt över att jag klarade (ärligt talat så trodde jag att jag skulle tjuväta när mannen & barnen inte såg - men det har jag inte gjort en enda gång!) I helgen fyllde sonen år & då åt jag av både tårta & hembakade bullar, helt enligt mina planer. Det var riktigt gott, men det är verkligen ingen uppoffring att återgå till mitt sockerfria liv efter helgen igen. Jag mår så otroligt mycket bättre av att ta bort vitt socker & snacks från min kosthållning. Övriga familjen kan inte tänka sig att hänga på att äta nyttigare & det är inget jag försöker få med dem på heller. Dock gillar alla det jag bakar som är sockerfritt & glutenfritt. Så jag får inte ha de nyttiga bakverken för mig själv. En av mina (& barnens) favoriter är Choklad- & hasselnötsmuffins som kommer från boken "Annikas Paleokök". Fler nyttiga & goda recept finns här.
 
 
 
Choklad- & hasselnötsmuffins
 
10 urkärnade färska dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
0,5 dl smält smakfri kokosolja
4 msk kakao
0,5 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft). Mixa dadlar, hasselnötsmjöl & kokoschips i en matberedare. Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao, vaniljpulver & honung. Mixa igen. Knäck i äggen & mixa med det övriga. Häll i pakpulver & mixa snabbt till en fin jämn smet. Klicka ut i små muffinsformar (använd gärna en minimuffinsplåt för att få dem lika stora). Grädda ca 7 min. Ställ dem sedan i kylskåpet ca 30 min innan servering. Smeten räckte precis till en hel minimuffinsplåt - alltså 24 minimuffins. De funkar perfekt att frysa in, så att man kan plocka fram de man önskar. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sara:

Kan man utesluta honungen?

Svar: Det går säkert bra. Den är ju till för sötningen, så då smakar det säkert bara mindre sött.
Dahlarna

Kommentera här: