Egengjord äpplemos

Det tog 13 år i huset innan jag tog tag i något jag tänkt på varje höst... Vi har två äppleträd med tre sorter på varje träd. Äpplen faller till marken & vi hinner aldrig ta ordning på dem. I helgen plockade jag lite fallfrukt bara för att testa. En passérvagga inhandlades efter ett tips från en kollega. Äpplen skalades & tärnades. Det blev ca en liter när det var färdigtärnat. Tillsammans med 2 dl vatten kokade jag äpplebitarna tills de blev mosiga. Inget socker eller något annat sötningmedel lades till. Alltså bara äpplen & vatten. 
 
 
 
 
 
 
 
De mosade äpplebitarna lades i passérvaggan & det var hur smidigt som helst att dra med spateln & få ner moset i en bunke.
 
 
 
 
 
Mitt livs första egna äpplemos! Det blev inte så mycket, men ack så värdefullt! 
 
 
 
Det blev äpplemos till frukosten dagen efter. Gudomligt gott & dessutom nyttigt! Ihop med naturell yoghurt, kvarg & egengjord müsli smakar det nästan lika gott som godis! Inget tillsatt socker i någon av frukostprodukterna.
 
 
 

Kommentarer:

1 Susanne:

Tack för tips både om att göra äpplemos enkelt och om passervaggan. Hade ingen aning om att det fanns en sån. Nu ska jag också testa.

Svar: Ja, både enkelt & smidigt! Lycka till!! :-)
Dahlarna

Kommentera här: