Köksön - så mycket bättre än jag ens hade tänkt!

När vi totalrenoverade vårt kök förra november, tog vi bort köksbordet & gjorde en stor köksö istället. Vi har fortfarande ett matbord, men i rummet bredvid. Min tanke med köksön var att äta frukost där & att barnen kanske skulle ta mellis där. Övriga måltider skulle vi äta vid matbordet. Så blev det inte riktigt... Vi sitter alltid vid köksön & älskar den. Vi har till & med köpt till två ihopfällbara barstolar, så att vi kan sitta sex personer vid ön. Matbordet används endast när vi har gäster & då brukar de vuxna sitta där & barnen vid köksön. Förutom att äta, så sitter vi med datorn där, bakar på det, använder det som bänk när vi ska ha buffé, läser läxor, spelar spel, laddar mobiler... Ja, vi använder köksön så mycket mer än jag hade kunnat tro. Härligt med inredningslösningar som blir bättre än vad man tänkt från början!
 
 
 
Kortet ovan är taget från dörren till hallen.
 
 
 
Detta foto är taget från groventrén/tvättstugan.
 
 
 
Från köksön in mot matbordet i vardagsrummet. Dörröppningen in till vardagsrummet är ny. Det är en av de bättre sakerna vi gjorde när vi byggde om, att öppna upp mellan kök & vardagsrum!
 
 
 
Fotot är taget från öppningen in till vardagsrummet. Jag hoppas hoppas hoppas att vi får dörrarna målade snart också. Är verkligen inte ett fan av mörka furudörrar...
 
 
 

Kommentarer:

1 Cecilia Skårman:

Hej, har följt dig sendu renoverade köket o det är sååå fint. Önskar min man kunde ge med sig.. Men tyvärr förblir mitt kök olivgrönt o utan köksö... ;)
Superfin blogg!
Kram

Svar: Tack Cecilia! Jag fick "tjata" i 10 år innan vi renoverade köket.... Så ge dig inte ;-)! Kram VIktoria
Dahlarna

2 Klassiska kökskranar:

Vilket fint kök! Har man plats för köksö så är det värt varenda krona! Köket är en central punk för familjen!

Svar: Tack! Ja, köket är verkligen samlingspunkten & hjärtat i huset!!
Dahlarna

3 Ella:

Hej!
Vad är det för golv ni har i köket? Skitsnyggt! Är det praktiskt?

Mvh Ella

Svar: Hej Ella! Vi är supernöjda med golvet!! Det är ett Marmoleum Click-golv i färgen Volcanic Ash. Här är en länk till inlägget när golvet läggs & med länkar till golvet. Det är definitivt praktiskt. Vill lägga in samma golv i samma färg i fler rum!! Mvh Viktoria
http://dahlarna.blogg.se/2013/november/idag-ar-dagen-d-i-koket-k.html
Dahlarna

4 Helene:

Hejsan. Vilket fint kök ni har! Vi ska renovera vårat kök nu och vi ska ha en likadan köksö som ni har. Men är osäker på hur pass mycket överhäng man bör ha. Eran ö såg ut att vara i perfekt storlek. Så jag undrar om jag får vara så fräck och "stjäla" erat mått på överhänget? :)
Hälsningar Helene

5 Marina:

Vilket fint kök!
Hittade hit när jag googlade köksö.
Din var den absolut smartaste jag sett. Vilka mått har den?
Är så sugen på att byta ut det vanliga köksbordet mot en köksö för att få mera arbetsyta och förvaring.
Mvh Marina

6 Jenny:

superfin köksö!! en sån skulle passa perfekt hemma hos oss, vart är den köpt och vad är det för mått på den? 😊

Kommentera här: