Chokladdoppade jordgubbar

Jag har länge tänkt på att göra chokladdoppade jordgubbar, men det har aldrig blivit av. Igår när jag skulle smälta choklad till FC Barcelona-chokladbitar till barnen, så passade jag på att smälta lite extra. Jag sköljde först av jordgubbarna & lät dem torka på hushållspapper. Sedan doppade jag toppen i smält mörk choklad & lade dem på en bricka. Tanken for genom huvudet att det kanske skulle fastna när det stelnade, men det stannade vid en tanke tyvärr... In med brickan i kylskåpet tills det hade stelnat ordentligt. Naturligtvis stelnade chokladen fast i brickan & jag fick bända loss jordgubbarna med en stekspade. Till nästa gång kommer jag lägga smörgåspapper mellan brickan & de chokladdoppade jordgubbarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De chokladdoppade jordgubbarna, melonhjärtan, FC Barcelonachoklad & lite annat tilltugg blev perfekt till välkomstdrinken när vi hade gäster igår kväll. Barcachokladen hade vi dock inte haft om vi bara var vuxna ;-)!
 
 
 
 
 
Följ gärna @dahlarnablogg på Instagram!
 

Kommentarer:

1 Sara :

Gott och vad fina de blev!!


Svar: Tack Sara! Tänk att jag väntade så länge med att testa & göra detta, när det var så lätt... ;-)
Dahlarna

2 Catarina:

Mmmmm .... det är ju så himla gott med chokladdoppade jordgubbar
//
Catarina

Svar: Det var verkligen supergott! Mörk choklad & jordgubbar är en riktigt god kombo!/Viktoria
Dahlarna

3 Proforma - Irene:

Så himla gott med jordgubbar i choklad! Och det ser festligt ut också, att servera dom så!
Att chokladen inte stelnar och också fastnar beror på att du bara smälter den. Den behöver tempereras också! Sök på "tempera choklad"... men det är på ett ungefär så här: Smält till ca 44-50 grader(lite beroende på vilken choklad), kyl till 27-28 och sedan värm till ca 31-32. Doppa och lägg på bakplåtspapper! Lycka till! Och trevlig helg!
Kram

Svar: Oj det lät avancerat! Men det måste testas någon gång. Tack Irene! Kram tillbaka!
Dahlarna

4 bara anna:

Men gud så gott det ser ut!

Svar: Testa Anna - enkelt & riktigt gott!!
Dahlarna

Kommentera här: