Chokladfudge med mandel

Jag har testat att göra lite nytt julgodis i år. En variant som jag testade att göra i helgen är chokladfudge med mandel. Så enkel att göra & så god. Denna kommer att bli en favorit i jul! Jag valde att göra dem skapligt tunna, men man kan även använda en mindre form om man vill ha dem högre. 
 
 
 
Chokladfudge med mandel
 
400 gr mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 gr, okokt)
1 dl hackad sötmandel
 
Florsocker till garnering
 
Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Tillsätt den kondenserade mjölken i den smälta chokladen & rör om till en slät smet. Rör ner den hackade mandeln. Häll sedan smeten i en liten långpanna, klädd i bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär sedan chokladfudgen i fyrkantiga bitar & pudra till sist florsocker över. Enkelt, gott & en riktig favorit!
 
 
 
 
 
Ta ur fudgen ur formen & lägg en skärbräda under bakplåtspappret. Skär sedan i önskad storlek. Jag rekommenderar ca 2 x 2 cm. 
 
 
 
 
 
Receptet kommer ifrån Hembakat - Lindas bakskola.
 
 
Nu pågår en kanonfin tävling här på bloggen, som slutar torsdag 18 december kl. 20.00. I samarbete med Cult Design kan ni vinna en härlig Polkabockfamilj i koppar & vitt. Klicka här för att komma direkt till tävlingen. Perfekt som julklapp till någon eller så behåller du den själv! Naturligtvis kan du även ge bort en del av Polkabockfamiljen & behålla något själv också. Lycka till!!
 
 

Kommentera här: