Ändrade planer...

Det blir aldrig som man har tänkt sig... Jo, ibland blir det det - såklart! Men ibland blir det mycket bättre & ibland pannkaka. That's life! Just nu är det verkligen världsliga problem eller lyxproblem - men det tar ändå upp min tid...

Målaren skulle ha varit klar i fredags - sista budet är nu på onsdag. Då hinner vi ju inte få ordning i barnens rum innan vi åker bort... Puh! Hade så gärna fixa det bobart till barnen & dessutom för farmor & farfars skull! De är ju så underbart snälla & kommer & tar hand om våra barn, medan mannen & jag ska ut i vida världen. Hade hoppats på ett IKEA-besök denna helg - men vi har ingenstans att göra av grejerna, så länge vi bor i detta virrvarr av saker här & där.

Idag klippte jag ut "mönster" av möblerna vi hade tänkt till barnens rum i tidningspapper (en idé från Simon & Tomas)! Då grusades även dessa drömmar, eftersom det kommer att se för trångt ut. Hade spanat in dessa möbler, men nu får det bli annat istället! Stora sonen vill ha rött som accentfärg & lilla sonen vill ha grönt. Försökte få dem att önska olika möbler - men båda var fast beslutna med att ha samma möbler. Bara olika färg på några saker! Jag har idag beställt dekorplast i rött & grönt för att skriva något till deras väggar :-). Här nedan har barnen (med min datahjälp...) satt ihop de möblerna de önskar sig till sina rum! Det blir ju inte allt på än gång, men förhoppningsvis har vi möjlighet att fixa det så här till slut!



Expedit bokhylla, svartbrun - 479 kr. Lack bordlampa, röd el. grön - 249 kr. Malm byrå, svartbrun - 749 kr. Vika Amon/Tore/Curry skrivbord med hurts - 745 kr. Urban stol, röd el. grön - 355 kr. Beryll takspot & sänglampa, svart - 399 kr resp. 169 kr. Måsö fåtölj, svart - 599 kr. Hampen matta röd el. grön - 395 kr. Alla bilder kommer från ikea.se. Sedan blir det ju lite annat piff i rummet såklart. Det är ju det bästa - enligt mig... :-)

Måsö fåtölj har jag inte sett i verkligheten. Någon som har den hemma & kan ge lite feedback??? Det är en fåtölj eller en typ fatboy/sittsäck som killarna vill ha i ett läshörn i sitt rum.

Ytterligare en sak som inte blev som fru Dahl tänkte var lamporna i hallen. Jag hade suktat efter dessa superfina plafonder. Men efter ett samtal med målaren (som för övrigt har himla många bra idéer & när jag säger hur jag har tänkt - berättar han en annan synvinkel. Det uppskattar jag!! Jag har tänkt om på flera saker. Tänk vad otroligt mycket värt det är att ha en erfaren målare att bolla med! Tack Målare Mats!) samt mannens önskemål, valde vi spotar istället. Köpte dem på Bauhaus & de ger verkligen det ljuset vi hade hoppats på. Plafondernas sken var alldeles för "mesigt" tyvärr.




Kommentarer:

1 Lucia:

svart är snyggt. jag håller också på göra om här hemma men än så länge är allt hemligt ;)

2 InneoUte-Malin:

Jättefina spots ni har valt till hallen. Vi har liknande i vår hall och vi är jättenöjda.

3 isabels värld:

Trist när det inte blir som man tänkt sig men det blir säkert jättebra i slutänden. Var det Kina ni skulle till? Har för mig att du nämnt det. Såå spännande!! Hur länge ska ni vara i väg? kram Pernilla

4 Synne:

Det är inte skoj när det tar längre tid än man planerat. Men sånt händer.

Det blir fint när det blir klart ialla fall, det är en sak som är säker.



Hoppas nu det blir en fin resa trots allt. Så ni inte tänker för mycket på det hemma. Det finns kvar när ni kommer hem.

Kram Synne.

5 Livet i byn:

Jo, det är verkligen vackert här uppe men man blir fort hemmablind :0)



Tänk så fint ni får hemma nu när målaren blir klar, när än det nu blir.



~Livet i byn

6 Anna:

Dina pojkar kommer att få så snygga nya rum! Jag förstår att det känns trist att de inte hinner få dem färdiga innan ni åker, men då har du ju lite att dona med på påsklovet också ;-) När är det ni kommer hem förresten?



I dag kan jag ha åkt på min första fortkörningsböter :-( De hade en sådan här mobil fartkamera i en släpvagn och jag är nästan säker på att jag såg en blixt... Jag körde max tio km för fort och i tankarna var jag redan på dagis och hämtade tyvärr :-( Böterna är ju så dyra nuförtiden och jag har inget att säga till mitt försvar, men det känns så surt. Jag var så arg på mig själv hela vägen hem, så jag tycker synd om kollegan jag samåker med. Då var det skönt att komma och hämta två glada flickor på dagis sen!



Hoppas du har en skön kväll! KRAM KRAM

7 Mari:

Jag och dottern tittade på fåtöljen förra veckan och den är jätteläcker, perfekt till barn/ungdomsrum.

Ni gjorde rätt som satte upp såna lampor i hallen i ställe för de kan man ju reglera ¨så ljuset faller där man vill ha det.

Va bra att fel kan bli rätt ibland....

Tror eller snarare vet att rummen kommer bli jättemysiga.



Ha en bra dag och kram!

Kommentera här: